DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Furcsa baleset a két McLarentől

Érdekes balesetet szenvedett egymást követő napokon Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne az abu dhabi teszten. Pontosan ugyanott és ugyanúgy ütköztek a falnak.

Erősen megmaradt a Formula-1 rajongóinak emlékezetében, amikor 1999-ben a BAR-Supertec csapat két pilótája, Jacques Villeneuve és Ricardo Zonta pontosan ugyanabban a kanyarban és szinte centire ugyanúgy vesztették el uralmukat versenyautójuk felett és atomjaira törték össze a két járművet Belgiumban.

Most a szezon utáni Pirelli-teszten az első napon Alonso csúszott meg és ütközött a védőfalnak a 19-es kanyar bejáratánál, majd a szerdai napon tesztelő Stoffel Vandoorne teljes egészében megismételte ugyanezt a manővert. A McLaren hátulját törte össze a belga is, ám utána vissza tudott térni és sikerült is befejeznie tesztprogramját 105 megtett körrel.

A McLaren szerelőinek volt dolgunk kedden és szerdán is


A belga pilóta mindössze két századmásodperccel ment lassabb kört, mint egy nappal korábban a kétszeres világbajnok. „A szerdai nap összességében nagyon értékesnek bizonyult, bár rendkívül furcsa, hogy pont ugyanúgy ütköztem a falnak, ahogy kedden Fernando. Termékeny nap volt így is a csapatnak, sok fontos adatot gyűjtöttünk a 2018-as Pirellikről” – nyilatkozta Stoffel Vandoorne.

„Számos különböző dolgot teszteltünk, sok kilométert tettünk az autóba, az abroncsok viselkedéséről pedig rengeteget megtudtunk. Ezt a két napot most bőven lesz időnk kielemezni a téli szünetben, hogy minél inkább ehhez igazíthassuk az autót. Ez volt az utolsó, pályán töltött napom 2017-ben, szeretnék köszönetet mondani a szerelőimnek, mérnökeimnek és a csapat minden tagjának. Nemcsak a mai munkáért, hanem az egész éves erőfeszítésekért, nagyon nehéz éven vagyunk túl” – tette hozzá Vandoorne.

A McLaren színeiben Lando Norris is pályán volt, 118 kört tett meg problémamentesen, a McLaren tudósítása szerint.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: