DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Brawn neves márkákat csalogatna az F1-be

A száguldó cirkusz jelenlegi vezetése minél több gyártót szeretne látni a mezőnyben, és Ross Brawn elárulta, mi mindent fog megtenni a Liberty Media a cél megvalósításáért.

A FIA nemrég közölte a 2021-es motorszabályokat, ami szerencsére csalogató lehet néhány gyártó számára. Mi is írtunk róla, hogy kik csatlakozhatnak a közeljövőben a száguldó cirkuszhoz.

Ross Brawn fel is sorolt néhány gyártót a lehetséges csatlakozók közül: „Van néhány márka, akiket szívesen látnánk a F1-ben. A Porsche az egyik, de az Aston Martint és a Lamborghinit is nagy örömmel fogadnánk.”

A brit üzletember szerint a következő módon kell kialakítani a vonzó feltételeket: „A mai erőforrások nem mozgatják meg a gyártók fantáziáját. Ezért kell olcsóbbá és könnyebbé tennünk az F1-et. Olyan környezetet kell kialakítanunk, ami vonzó a számukra.”

 brawn-uj-markakat-hozna-az-f1-be



„Ki kell találnunk, hogy működjön a költségvetés. Azt akarjuk, hogy valaki a teljesítménye miatt legyen a legjobb, de azt is, hogy ne legyen kettő vagy három másodperc a csapatok között” - vázolta fel az ideális F1-et Brawn.

„2021-re jól kinéző autókat szeretnénk. Van rá lehetőségünk, hogy újrakezdjük a motorokkal, tanulva a múlt tapasztalataiból, és így újra meg tudjuk majd fogalmazni, mit akarunk a jövőben” - folytatta a Liberty Media  további elképzeléseivel a brit.

Brawn kizárta a V8-as vagy V10-es erőforrások visszahozatalát: „Úgy éreztük, hogy ezzel a lépéssel túl messzire mennénk. Az gyártóknak a V6-os hibrid motorokba kell belefektetniük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: