DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mindkét McLaren fejlesztett szárnnyal

Mind Fernando Alonso, mind Stoffel Vandoorne egy fejlesztett első vezetőszárnyat kap Brazíliában, amit a spanyol már sikerrel használt az elmúlt hétvégéken. A pontszerzés reális cél.

Valójában a belga pilóta is kipróbálta már a kiválóan sikerült új szárnyelemet Austinban, de csak néhány kör erejéig. Mivel akkor még csak egyetlen példány volt készen belőle, akkor azt még Alonso kapta meg, ahogy az alig egy héttel ezután következő Mexikói Nagydíjon is.

Interlagosban viszont már Vandoorne autója is a teljesen új csomaggal lesz felszerelve, benne a forradalmian új első szárnnyal, ami a jelek szerint annyira jól sikerült, hogy a kétszeres világbajnok azt mondta a mexikói időmérőt követően, hogy a McLaren a legjobb autó jelenleg a mezőnyben.

A kettes számú autó is nagyobb eséllyel veszi fel a harcot a pontszerző helyekért most már. „Úgy gondolom, ez segít nekem, hogy sokkal többet hozzak ki a csomagunkból. Egyértelműen egy óriási lépés előre. Ha megnézem Fernando eredményeit az új szárnyelemmel, jól látható, hogy talán még jobban is működik, mint számítottuk” – nyilatkozta Stoffel Vandoorne, aki a szezon második felében kiváló teljesítményt mutat.

Most már nem csak Alonso használhatja az új szárnyat


„Az összes, friss fejlesztésünk nagyon biztató, a jövőbeni további frissítések irányát tekintve is. Az autónk kitűnően teljesít, ismerjük az erősségeinket és a gyengeségeinket, még vannak területek, ahol fejlődnünk kell. De a koncepció sok lehetőséget rejt a további javulásra” – tette hozzá a fiatal belga.

„Itt is jók leszünk a kanyarokban, nincs okom azt gondolni, hogy nem leszünk versenyképesek. Az utóbbi időszakban nem versenyezhettünk tiszta lappal, mert többnyire a fejünk felett volt mindig a rajtbüntetés. Remélhetőleg, ez a hétvége problémamentes lesz” – zárta Vandoorne.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: