DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen szerint sosem lesz következetesség

A Ferrari finn pilótája úgy véli, csak álom marad, hogy a versenybíróság mindig tökéletesen következetes döntéseket hoz, akkor is, ha mindig ugyanazok a bírók működnének közre.

Kimi Raikkönen nem hiszi, hogy bármikor is teljesen konzisztens döntéseket fog hozni az FIA a Formula-1 vitatott helyzeteiben, egyszerűen azért, mert két teljesen egyforma incidens nem létezik. Egészen apró eltérések is okozhatnak merőben más ítéleteket, ami ismét feszültséghez vezet majd.

Az utóbbi hetekben ismét fellángoltak a viták a büntetésekkel kapcsolatban, leginkább Austinban, amikor az utolsó körben Max Verstappen szabálytalanul előzte meg (négy kerékkel elhagyva a pálya vonalvezetését) Kimi Raikkönent, ám a leintés után közvetlenül öt másodperccel vissza is sorolták, így maradt negyedik.

A Red Bull és Verstappen is nagyon ingerülten vette tudomásul a döntést, a leginkább azt sérelmezték, hogy a verseny alatt többen is jócskán kimentek négy kerékkel a fehér vonalon kívülre, amikor csatáztak, mégsem vizsgálták őket. Raikkönen szerint az egyik fél a jövőben is mindig elégedetlen lesz.

A 2007-es világbajnok szerint a MotoGP-ben is van elégedetlenség


„Néha ellenünk hoznak ítéletet, néha profitálunk belőle. Természetesen egyetlen pilóta sem lesz boldog, amikor éppen ellene döntenek. Sok különböző versenybíró is dolgozik az FIA-nál, mindegyiknek önálló szemlélete van. Ugyanakkor, ha az új ötletnek megfelelően mindig ugyanaz az ember ítélkezne, akkor sem változna alapvetően semmi” – nyilatkozta Kimi Raikkönen.

„Nem hiszem, hogy hirtelen mindenki elégedetté válna. Ha számodra jó a döntés, boldog leszel, ha viszont ellened ítélkeznek, akkor elégedetlen és szomorú. Nincs két teljesen egyforma eset soha, így a végeredmény sem lesz ugyanolyan. Sajnos ez a versenyzés része, mindig megbeszéljük, de ha a MotoGP-be, vagy máshova kitekintesz, nagyjából ugyanezzel a történettel találkozol” – tette hozzá a jégember.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: