DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 24. péntek
F1

Verstappen az Instagramon kért bocsánatot

A Nemzetközi Automobil Szövetség azt kérte a holland F1-es pilótától, hogy kérjen bocsánatot az austini nyilatkozatában használt szavakért, melyet a versenyző meg is tett egyik közösségi média-felületén.

A Mexikói Nagydíj csütörtöki sajtónapján természetesen Max Verstappen austini, szabálytalan előzése, valamint az azt követő események voltak a kérdések kereszttüzében. A holland keresetlen szavakkal illette Gary Conelly versenybírót, amely miatt akár újabb büntetésre számíthat - az FIA azt üzente Verstappennek, hogy kérjen bocsánatot, ahogyan azt egy évvel korábban Sebastian Vettel tette hasonló helyzetben, ám ehelyett a 20 éves versenyző csak a forró kását kerülgette a sajtótájékoztatón.



„A verseny után magasra szöknek az érzelmek, különösen, ha lehívnak a dobogóról, amit szerintem megérdemeltem” - mondta Verstappen, majd megindokolta, miért nem tartja helyesnek büntetését. „Szerintem normális, hogy ilyenkor dühös leszek. Persze használhattam volna más szavakat is, de végső soron úgyis azt gondolom, hogy a büntetés nem volt helyes.” A holland nyílt színen nem kért bocsánatot a versenybírónak történő beszólásért, ám magyar idő szerint az éjszaka folyamán megtette ezt Instagram-felületén - talán külső nyomásra, hogy végre a Mexikói Nagydíj előkészületeire tudjon koncentrálni.

„Folytatva, ami elhangzott az FIA sajtótájékoztatóján, szeretnék még egyszer bocsánatot kérni azokért a szavakért, melyeket az USA Nagydíj után használtam” - írta Verstappen. „A kijelentéseim a pillanat hevében születtek, és tudom, hogy az általam használt szavak helytelenek voltak, és nem egy embert céloztam meg vele. Senkit sem akartam megbántani, és remélem, hogy tovább tudunk lépni, és élvezhetjük ezt a versenyhétvégét” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: