DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Verstappen: Egy balesetet kerültem el az előzésnél

A Red Bull holland pilótája büntetést kapott az USA Nagydíján a pálya levágásával szerzett előny miatt, ám úgy véli, teljesen jogtalan volt a szankció, hiszen egy balesetet igyekezett elkerülni vele.

A 17-es kanyarban történt az ominózus incidens, amikor is az akkor már percek óta egymás ellen harcoló Max Verstappen és Kimi Raikkönen egymás mellé értek, a holland azonban egészen jobbra húzta az autóját, az ív félreérthetetlenül bőven négy kerékkel a fehér vonalon kívülre esett, ez pedig szabálytalan. Így szerezte meg a harmadik helyet Raikkönentől, amit aztán azon nyomban el is vettek tőle a versenybírók egy öt másodperces visszasorolás okán.

A fiatal holland változatlanul tartja véleményét, hogy a döntés nem korrekt. „A büntetésem nem állja meg a helyét, mert mindenki kiment a pályáról a tizenkilences, nyolcas, kilences, de még a hatos kanyarban is, amikor valaki mögött haladtunk, rengeteg autó tett így” – kezdte elemzését Max Verstappen.

Verstappen úgy véli, csak egy balesetet akart elkerülni, ezért fordult belül


„Úgy gondolom, a rajongóknak is nagyon tetszett a manőver, remek előzés volt. Aztán azt mondják, hogy előnyt szereztem, miközben valakit megelőztem. Ha valóban ezt tettem volna, akkor minden egyes körben azt az ívet választom. Nem hiszem, hogy ez előnyszerzés volt. Egyszer csak egy ponton észrevette, hogy megpróbálom őt megelőzni és megpróbálta becsukni az ajtót előttem (Raikkönen)” – emlékezett vissza a holland.

„Így ilyenkor lehetőleg el kell kerülnünk az ütközést. Az austini pálya pedig sok lehetőséget ad a belső íven haladásra, ahogy ezt az egész hétvégén láthattuk is. Az idiótázásom? Szerintem ez normális, amikor az ember mérges. Természetesen fogalmazhattam volna más szavakkal is, de így utólag is azt mondom, hogy a döntés ellenem nem volt korrekt” – tette hozzá Verstappen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: