DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wehrlein a Toro Rossóhoz kerülhet

Sokan leírták Pascal Wehrleint, miután kiderült, hogy a Sauber nagy valószínűséggel nem tart igényt a szolgálataira. Most új lehetőség csillant meg a német tehetség számára.

Jelenlegi munkaadója, a Sauber jövőre még szorosabbra fűzi az együttműködést az olasz vállalattal, aminek következtében nagy esélye van annak, hogy a Ferrari juniorcsapatává válik. Ez annyit is jelenthet, hogy a pilótakérdésbe is jóval nagyobb lesz a beleszólásuk, egy Mercedes-patronált versenyzőnek pedig kevés esélye lesz maradni, pláne, hogy Marcus Ericsson szponzori háttere erős alapokon nyugszik.

Két istállónál lehetne még keresnivalója a fiatal németnek, a Williamsnél és a Toro Rossónál akad még szabad ülés a Sauberen kívül. A Williams-Mercedes esetében egyébként sem kicsi konkurenciával kellene szembenéznie, ugyanis Stroll helye biztos, a másik autóért pedig nagy harcot várnak Massa, Kubica és Di Resta között. Ráadásul a Williams főszponzora egy italgyártó cég, amely a kontraktusnál feltételül szabta, hogy legalább az egyik pilótának 25 évesnél idősebbnek kell lennie a csapatnál, Wehrlein emiatt kiesik a képből.

Az utolsó szalmaszál Wehrlein számára a Toro Rosso?


A paddockban új híresztelés látott napvilágot az elmúlt napokban, miszerint Wehrlein a Toro Rossóhoz jelentkezett be, hogy szívesen a bikák fiókcsapatához szerződne. Ugyan még egyik pilótaülés sem foglalt, a tehetséges németnek így sem lesz könnyű dolga, mert a Red Bull általában a saját juniorprogramjából válogat a Toro Rossóhoz is.

Carlos Sainz már aláírta szerződését a jövő évre a Renault-hoz, de a másik hely is szabad még, mert Danyiil Kvjatnak sincs szerződése. Az orosz ráadásul most egy ideje parkolópályán van a Toro Rossónál, Pierre Gasly versenyez helyette, így egyáltalán nem biztos, hogy a látványosan alulteljesítő Kvjattal hosszabbít a Red Bull fiókcsapata.

Suzukában erősen tartja magát a bokszutcai pletyka, hogy Pascal Wehrlein is versenyben van a Toro Rosso egyik pilótaüléséért. Komoly lehetőség lenne ez a még mindig csak második teljes szezonját taposó Wehrlein számára és eddigi teljesítményét látva vélhetően a Toro Rosso sem járna rosszul vele. Kérdés, hogy feladja-e a Red Bull eddigi pilótapolitikáját.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: