DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vandoorne egészen szuper időmérőt futott

Élete legjobb teljesítményét nyújtva Stoffel Vandoorne a Q3-ban is kiváló kört futva a hetedik rajthelyet szerezte meg Malajziában a McLarennel, alaposan elverve csapattársát, Fernando Alonsót.

Kiemelkedően jó időmérőt rakott össze a belga pilóta Malajziában, pedig a pénteki edzésnapon még úgy nézett ki, hogy Fernando Alonso okozhat pozitív meglepetést Sepangban az új aerodinamikai csomaggal felszerelve. Ezen a hétvégén még csak a spanyol MCL32-jére kerültek fel az újítások, amik a csapat elmondása szerint azonnal beválni látszanak.

Az időmérő edzésen mégis a pályafutása legjobbjával előrukkoló Stoffel Vandoorne végzett előrébb, egészen a szenzációs hetedik helyig menetelt, nagyjából másfél tizeddel elverve csapattársát, ami ezúttal ráadásul három pozíciót jelent a rajtrácson vasárnap. A fiatal belga érthetően belelkesült a kvalifikációt követően.

„Tényleg nem számítottunk arra, hogy ennyire elöl leszünk a rajtrácson. Bíztunk abban, hogy meglesz a Q3, de hogy még a hetedik helyért is megharcolhatok, nagyon kellemes meglepetés számomra. Valójában az egész időmérő edzés nagyon jól sikerült, nem hibáztam egyetlen mért körömben és egyetlen szektorban sem” – nyilatkozta lelkesen Stoffel Vandoorne.

Vandoorne Silverstone óta folyamatosan jól teljesít


„Az, hogy hetedikként kvalifikáltam magam egy ilyen típusú pályán, óriási érzés, nagyon boldog vagyok a teljesítményem miatt” – folytatta elemzését a 25 éves belga, aki azért kicsit tart a versenytempótól. „Általában jobbak vagyunk egy körön mostanában, mint a teljes versenytávon, így arra gondolok, hogy nehezebb lesz számunkra a vasárnap. De legalább olyan pozícióba kerültünk, hogy egyáltalán igazán versenyezhetünk” – tekintett előre a futamra Vandoorne.

„A tegnapi piros zászló miatt ezúttal senkinek nincsenek igazi tapasztalatai a versenyszimulációról, így remélhetjük, hogy az átlagosnál jobban felkészültek lehetünk a hosszú etapokon is, mint a többiek, ebből pedig hasznot húzhatunk. Remélhetőleg, holnap fejtörést okozunk majd a riválisoknak” – zárta gondolatait Stoffel Vandoorne.

A másfél másodperces lemaradás Hamiltonhoz képest ezen a pályán nem számít soknak, tekintve a McLaren jelenlegi erőforrásbeli gyengeségét, de még biztatóbb, hogy a két hosszú egyenes ellenére Vandoorne a Renault-kat, a Williamseket és egy Force Indiát is elvert. Kimondható, hogy a McLaren egyre javuló kasztnija mellett lassanként a Honda-motor is erőre kap, talán jövőre mégsem jár olyan rosszul a Toro Rosso?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: