DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Ferrari így is komoly fenyegetés - Wolff

Akár kényelmesen hátra is dőlhetne a Mercedes, hiszen egyik legnagyobb kihívójuk a sor végéről, míg Hamilton a pole-ból rajtol a holnapi futamon. Toto Wolff szerint azért nem ilyen egyszerű a helyzet.

A Mercedes sportigazgatójának is meglepetésként szolgált a kvalifikáció eredménye, elvégre a pénteki edzésnapon bevallottan küzdöttek az autók beállításával. A hirtelen feléledés után nem csak Hamilton rajtelsősége, hanem a csapat munkája is dicséretet érdemelt.

„A hétvége eddigi része zavaros képet adott a mezőny teljesítményéről. Különböző autók különböző időkben voltak gyorsak” – idézi Wolff szavait a gpupdate.net. „Nekünk nehezünkre esett üzemi hőmérsékleten tartani a gumikat, ám a hűvösebb délutáni aszfalton végül minden összeállt. Egy kemény péntek után a helyszínen lévő csapat és a központban lévő gárda is jó, nyugodt munkát végezve ismerte fel a problémát, majd szolgált megoldásokkal. Aztán, amikor igazán számított, Hamilton egy szédületes kört összerakva szerezte meg a pole-pozíciót. Az időmérőhöz közeledve erre egyáltalán nem számítottunk, nagyszerű munka volt tőle"- ismerte el teljesítményét.

hamilton_kvali_sepang 



A brittel ellentétben Valtter Bottasnak nem állt össze a kép, az 5. helyre tudta behozni a másik Mercedest. "Bottasnak kissé nehezebb dolga volt ma, de az tisztán látszik, hogy az apróbb beállításbeli különbségek és a gumihőmérséklet óriási különbséget jelenthetnek a köridőkben, neki pedig a Q3-ban most nem jött össze."

Wolff természetesen nem hagyhatja figyelmen kívül a riválisok tempóját. „A Ferrarinak sem volt leányálom az időmérő, ám szombaton nem osztanak pontokat. Nekik volt a legjobb versenytempójuk a hétvégén, így komoly fenyegetést jelentenek a futamon. Nem csinálhatunk úgy, mintha mindenre lenne válaszunk, de a napot elégedetten zárhatjuk, holnap pedig készen állunk majd egy kemény küzdelemre” – zárta az osztrák.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: