DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

A Mercedes pilótái rég reménykedtek ennyire

Szingapúrban várható volt, Sepangban azonban nem számított visszaesésre a Mercedes: Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is bízik benne, hogy szombatra sikerül remekül beállítani a W08-ast.

A két-két Ferrari és Red Bull mindkét sepangi szabadedzésen a Mercedesek előtt végzett, amely szokatlan felállás a brackley-i istállónak elvben kedvező pályán. Toto Wolff sportigazgató éppen ezért gondolta úgy, hogy egy „gonosz manó” bújt a W08-asba, hiszen az nagyon nehezen kezelhetőnek bizonyult. A világbajnoki pontverseny éllovasa, Lewis Hamilton „nagyon nehéznek” nevezte napját, mintegy visszhangozva főnöke gondolatait.



„Nagyon szenvedtem ma az autóval, ezért utána kell néznünk, és meg kell értenünk, hol tértünk el rossz irányba a beállításokkal” - idézte a Motorsport a két hatodik helyet szerző brit pilótát. „Reméljük, hogy sikerül megtalálnunk az alapokat az éjszaka folyamán, és újra tudunk csoportosítani holnapra” - tette hozzá Hamilton, aki a második edzésen egy alkalommal a kavicságyba is kicsúszott, egy egész szett lágy abroncsot tönkretéve.

Csapattársa, Valtteri Bottas mindkét alkalommal a háromszoros világbajnok mögött zárt, előbb fél másodperccel, majd 43 ezreddel elmaradva tőle. „Egyértelműen híján vagyunk a teljesítménynek, úgy tűnik, hogy a Red Bull és a Ferrari nagyon erős. Van némi munkánk, ha holnap az első sorba akarunk kerülni. Az autó egyensúlya nem volt túl rossz, minden tapadás kérdése. Az lesz a kulcs az éjszaka folyamán, hogy megtaláljuk, miként tudjuk a legtöbbet kihozni a gumikból egy körön” - tette hozzá a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: