DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Tanácstalan a Mercedes, de Vettel tart tőlük

Egy gonosz manó bújt az autóba: ezt nyilatkozta Toto Wolff, ennyire nem érti a csapat, miért volt vezethetetlen a W08. A nap Ferrariban ülő leggyorsabbja ennek ellenére sem bízza el magát.

A Malajziai Nagydíj pénteki napján – pontosabban a száraz, idő előtt véget ért második szabadedzés 70 percében – a Ferrarinak állt a zászló: Sebastian Vettel nyolc tizedmásodpercet adott a Red Bulloknak, és ennél is többet, 1,4 szekundumot a Mercedesnek. Lewis Hamilton és Valtteri Bottas küszködött a tréningen, mindketten kicsúsztak a kavicságyba, emiatt pedig értékes időt veszítettek a bokszban. Vettel azonban óvatos, hiszen a rivális csapat az első nap hátránya ellenére is felzárkózhat.

„Még nekünk is van miben fejlődnünk, de egyébként rendben volt ez a nap. Nem tudom, mások mit csináltak ma, reggel, a vegyes körülmények között azonban intermediate abroncsokon gyorsnak tűntek. De szörnyen sokat nem lehettünk a pályán” – értékelt a crash.net-nek Vettel. „Összességében erős nap volt, kissé vegyes, a délutánunk valamivel jobban alakult. Este azonban lesz elegendő időnk.”



Amikor egyenesen a Ferrari győzelmi esélyeiről kérdezték, Vettel így válaszolt: „Ha ez a helyzet, az nagyszerű, de ne feledjük, hogy péntek délután van, változhatnak a dolgok. Meglátjuk, mit hoz a holnap.”

Úgy tűnik, a Mercedesnél, melynek pilótáinál Fernando Alonso is gyorsabb volt, egyelőre nem igazán fejtették meg, mi okozta a pénteki problémákat, amelyekből volt bőven, mint az Toto Wolff nyilatkozatából érződik:

„Nem voltunk áldottak. Nagyon nehéz edzést teljesítettünk, a legelejétől, reggeltől kezdve küszködtünk, esőben, szárazon, mindenféle gumin” – mondta a Sky Sportsnak a Mercedes sportigazgatója. „Az autó egyensúlya rossz, csúszkál mindenfelé, a gumik túlhevülnek. Mintha egy gonosz manó bújt volna bele.”

„Szingapúrral azonban nem lehet összehasonlítani, mivel ez a pálya egészen más. Sepangot és Silverstone-t talán össze lehetne vetni. Ott viszont nagyon jók voltunk, most egy alapvető probléma a ludas, amelyet meg kell találnunk” – cáfolta, hogy az előző hétvége gyenge tempója összefüggésben lenne az edzés eredményével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: