DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Force India is megkapja a legújabb Mercedes-erőforrást

Nagyon jó hír az indiai istálló számára, hogy Malajziában a legújabb fejlesztésű Mercedes-erőforrást is megkapják, valamint további aero-frissítés is érkezik az autóra. Irány a dobogó?

Az indiai csapat ambiciózus terve szerint mindkét autóját a pontszerző zónában szeretné látni a Malajziai Nagydíjon is és úgy fest, hogy ehhez két komoly segítséget is kapnak a pilóták. Legutóbb már megcsodálhattuk a cápauszony érdekes felsőrészét, ilyennel is csak a Force India kísérletezett eddig.

A legtöbb csapat már inkább a jövő évi versenyautóra fókuszál, a jelek szerint a rózsaszín festésű autók azonban továbbra is megkapják a fejlesztői stáb teljes támogatását, mivel új fejlesztések érkeznek Sepangba az aerodinamika javítására. További öröm, hogy az új Mercedes-erőforrás a legújabb fejlesztés lesz, így lóerőben is jó eséllyel erősödik Perez és Ocon versenyautója.

Andy Green technikai igazgató megerősítette, valóban teljesen új elemek kerülnek az autóra, amitől Szingapúrhoz képest nagyobb aerodinamikai teljesítményt várnak az autótól. „Malajziára újra több új elemmel készültünk. Néhány továbbfejlesztett komponens biztosan megérkezik, ezeket tesztelnünk kell, sok a tennivaló. Nagy részüket a jövő évi autóhoz is felhasználjuk, nem hagyjuk abba a frissítéseket” – nyilatkozta Green.

A Force India eséllyel száll harcba a jobb helyezésekért


„A Szingapúrban használt csomagot sem sikerült még kiaknáznunk teljesen, több finomítás is vár ránk, hogy a legjobb teljesítményt tudjuk elérni. A kvalifikáción kijött, hogy még nem találtuk meg a megfelelő beállításokat, rengeteget kell még dolgozni rajta. Alapvetően változtatta meg az autó viselkedését, ezért is kell annyi munkát rászánnunk, de több van benne, mint amit eddig láttunk. Az év végéig továbbra is teljes mértékben az az elvárásunk, hogy mindkét autót az összes versenyen a legjobb tízbe juttassuk” – tette hozzá a technikai igazgató.

Az idei negyedik erőforrást (azaz az utolsót) is beszerelik ugyanebben az időben mindkét autóba, így a Williams után újabb istálló rendelkezik majd a legfrissebb Mercedes-erőforrással. A Force India szinte biztosan megvédi negyedik helyét a konstruktőri világbajnokságban, ezzel megismétli tavalyi kiváló eredményét, bár matematikailag egyelőre több csapat is veszélyes rájuk. Az indiaiak 65 pont előnnyel bírnak a nem túl acélos Williamsszel szemben hat versennyel a vége előtt, a Toro Rosso pedig további hét pontos lemaradásban van. Nem valószínű, hogy a Williams több pontot szerez a hátralévő hat futamon, mint a korábbi tizennégyen, ez kellene ugyanis ahhoz, hogy megverje végül a Force Indiát.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: