DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull is reagált a Renault-szakításra

Az elmúlt napokban felgyorsultak a híresztelések a McLaren-Toro Rosso-Red Bull hármasról motorszállító ügyben. Christian Horner sem hagyta szó nélkül a Renault-val való szakítás hírét.

Csütörtökön pattant ki egy olyan pletyka, hogy a Renault nem kívánja hosszú távon folytatni az együttműködést a Red Bull-lal, nagy valószínűséggel 2019-től elválnak útjaik. A Red Bull istállót a Hondával hozzák össze egyre gyakrabban, hogy a bikák a japán erőforrásra váltanának abban az esetben, ha 2018-ban a Toro Rossóval számottevő javulást érnének el az eddig alulteljesítő japánok.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint puszta spekuláció és pletyka, semmi valóságalapja nincs. A hírek szerint ugyanis a Renault megunta a Red Bull állandó panaszkodását az egyébként sem túl jó kapcsolatukban, így a jövő év végén lejáró megállapodásukat nem szeretnék megújítani.

A bikák részéről elég gyakori volt az elmúlt három és fél évben a panaszkodás a Renault-erőforrásokra, amik a turbó-éra újbóli megjelenése óta egyértelműen a Mercedes mögé szorultak, idén pedig már a Ferrari mögé is. Horner ennek ellenére igyekezett rövidre zárni a szerinte valótlan híresztelést.

A Red Bull - Renault kapcsolat a végét járja?


„Úgy gondolom, hogy minden, ami a 2018 utáni időszakról szól, egyszerű spekuláció. 2018-ra élő szerződésünk van a franciákkal. Minden, ami ezen az időponton túl mutat csak a paddockban időről időre felmerülő pletyka” – cáfolta az értesülést a bikák csapatfőnöke.

A kérdésre, hogy ha a Renault arról informálná a Red Bullt, hogy nem újítják meg jelenlegi motorszállítói szerződésüket, csak ennyit válaszolt Horner: „Erre nem fogok önnek direkt választ adni”.

Ebből a nyilatkozatból egyáltalán nem úgy tűnik, mintha teljesen alaptalan lenne a jövőbeli szakításról szóló halvány értesülés, valószínűleg a Red Bullnak izgulnia kell, hogy a Honda valóban megerősödjön a következő év során, hogy 2019-től létrejöhessen a japán vállalattal való együttműködés.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: