DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamiltont kifütyülték, Vettelért megőrültek az olasz drukkerek

A tifosi szokás szerint óriási hangulatot varázsolt az F1-es Olasz Nagydíj utáni pódiumceremónia köré, ahol természetesen a harmadik helyen záró Sebastian Vettel kapta a legnagyobb tapsot.

Lewis Hamilton idei hatodik futamgyőzelmével a pontversenyben is átvette a vezetést: azzal, hogy Sebastian Vettel a harmadik helyen zárt, három egységgel előzi meg világbajnoki ellenfelét a tabellán. Amikor az interjúkat készítő Martin Brundle szembesítette az olasz rajongókat ezzel a ténnyel, Hamiltont természetesen füttykoncert fogadta, de amikor a győztes a tifosi odaadásáról beszélt, természetesen csillapodtak a kedélyek a dobogó alatt.

„Tudjátok mit? Imádom Olaszországot, nagyon szeretek itt lenni, ahogyan azt is, hogy ilyen szenvedélyesen szurkoltok, különösen a Ferrarinak” - mondta a brit. „Ilyen energiát sehol sem találni - talán csak Silverstone-ban. Ezt tisztelem, és nagyon boldog vagyok, hiszen a csapat kivételes munkát végzett, ahogyan Valtteri és én is - mindannyian nekik köszönhetjük ezt az eredményt. Egy körben úgy éreztem, mintha elment volna az erő az autóból, aztán vigyázni próbáltam rá.”



„A rajt nehéz volt, hiszen nem volt tapadásom a rajtnál, de remek napot zártunk - rengeteg a brit szurkoló, nagyon örülök nekik. Úgy érzem, a mai győzelem arról szólt, hogy a csapat a lehető legtöbbet próbálta kihozni az autóból, Valtterivel pedig igyekeztünk a tőlünk telhető legjobb munkát végezni. Fantasztikus és álomszerű volt az autó” - tette hozzá a brit.

Valtteri Bottasnak a futam elején több kulcsfontosságú előzést is végre kellett hajtania, hogy fel tudjon zárkózni csapattársa mögé. „Lewishoz hasonlóan nehéz volt a rajtom, de leszegett fejjel kellett haladnom tovább. Egyesével meg kellett előznöm az autókat, de elképesztő, hogy milyen gyors volt ma a miénk - színtiszta öröm volt vezetni. Tökéletes volt vezetni, és semmilyen drámai pillanatom nem volt a versenyen.”

A futam harmadik helyezettjével, Sebastian Vettellel a tifosi örök kedvence, Jean Alesi készített interjút, a német pilóta pedig először olaszul szólt a közönséghez: „Minden tifosónak köszönöm, ti vagytok a legjobb szurkolók a világon! Annak ellenére, hogy a futam nehezen alakult, érzem, hogy megérkeztem” - mondta a négyszeres bajnok, majd angolra váltott: „Szórakoztató és élvezetes versenyen vagyok túl, bár nem sikerült jól a rajtom, hiszen kipörögtek a kerekek.”

„Kellett egy kis idő, amíg elkezdtem újra bízni az autóban, és sajnos nem igazán volt meg az a tempóm, mint az első két pilótának. De ennek ellenére a szurkolók nagyon sok reményt adtak. Tudom, hogy erős az autónk, és erősen fogjuk zárni az idényt” - tette hozzá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: