DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Mit tesz a McLaren, ha Alonso mégis távozik?

Bár az elmúlt napokban csillapodni látszanak a kedélyek a spanyol versenyző körül, a wokingi istállónak fel kell készülnie arra, hogy mégsem sikerült megállapodniuk a kétszeres F1-es világbajnokkal.

Már hosszú hónapok óta a McLaren-Honda és Fernando Alonso jövője az egyik legforróbb téma a Formula-1-es paddockban, s ez különösen igaz a Belga Nagydíj óta, ahol a spanyol versenyző többször is eléggé élesen kifakadt a csapat közel három éve tartó kilátástalan szereplése miatt. Akkor már sokan biztosra vették, hogy az elmérgesedő viszony miatt az év végén véget ér az együttműködés a kétszeres világbajnok és a wokingi egyesület között, Monzába érkezve azonban úgy tűnt, Alonso lenyugodott.

alonso-mclaren-monza-2017-1



Sajtóhírek szerint ez részben annak köszönhető, hogy a McLaren mindenképp szeretné megtartani a rutinos pilótát, így inkább a Hondától szabadulna meg – hiszen a spanyol legfőképp a japánok erőforrásaival elégedetlen. A legendás istálló állítólag komolyan egyeztet is a Renault-val, amely talán az egyetlen opció lehet számukra – bár nemrég a saját motor fejlesztése is felmerült –, s akár napokon belül döntés születhet a jövő évvel kapcsolatban.

Zak Brown, a McLaren csapatvezetője szerint azonban mindenképp fel kell készülniük arra az eshetőségre is, hogy mégsem sikerült megegyezniük a közös folytatásról Alonsóval – s úgy tűnik, van is erre tervük: „Zajlanak a tárgyalások, méghozzá egyelőre elég jól. De persze kell lennie B és C tervednek arra az esetre, ha mégsem sikerülne megállapodnotok. És nekünk vannak is ilyen terveink” – szögezte le Brown a Reutersnek nyilatkozva. Bízunk benne, hogy hamarosan tényleg lehull a lepel arról, mire is jutottak a felek egymással a 2018-as terveket illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: