DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Massa: Végre egy jó pénteket teljesítettünk

A Williams rendre szenvedett az utóbbi nagydíjak szabadedzésein és időmérésein, most azonban mindkét pilóta optimistán látja a világot. Előfordulhat, hogy a grove-iak találtak valamit Monzára?

Felipe Massa mindkét szabadedzésen a 10. pozícióban végzett, csapattársa azonban egy kissé elmaradt ettől. Lance Stroll egy 13. és egy 15. helyet tudhat magáénak, de a kanadai is bizakodó, hogy legalább az első tíz környékére kvalifikálhatja magát.

Massát felvillanyozta a pénteki eredmény, ami nem is csoda, hiszen egy hete Spában még nagyon messze voltak az első tíztől, bár a brazil a versenyen remekül teljesített: „Sokkal jobb lett a péntekünk, mint az utóbbi néhány futamon, így nagyon optimista vagyok: az autó valóban sokkal versenyképesebb lehet itt Monzában, mint korábban.”

A brazil azt is elárulta, min dolgoztak a két szabadedzés alatt: „Kipróbáltunk néhány beállítást és szárnyállást, ráadásul sok kört sikerült futni a gumikon, így nagyon remélem, hogy minden össze fog jönni egy jobb hétvégéhez.”

 massa-vegre-egy-jo-pentek



Stroll elkövetett egy hibát a Lesmo kanyarban, de ő is pozitív: „Ma sokkal versenyképesebbek voltunk, és ez egy jobb hétvégének néz ki az eddigieknél. Részemről jó napot zártunk, de kicsit frusztráló, hogy megpördültem a második szabadedzésen a gyorskörömön. Nem tudtam jó kört menni a szuperlágyakon.”

A fiatal kanadai reméli, hogy közel kerülhet az első tízhez: „Most mindent jónak érzek, és remélhetőleg ez holnap sem lesz másképp. Azt hiszem, közel leszünk a Q3-hoz, ha nem is kerülünk be. El kell érnünk, hogy minden jól működjön, és meglátjuk, mi fog történni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: