DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Massa: Ez a nap egy győzelemmel ért fel

Felipe Massa pontokat szerzett, és elégedett lehetett a Belga Nagydíj hétvégéjével, Lance Strollról viszont ez nem mondható el. A kanadai éppen kicsúszott a pontszerző pozíciók közül.

A Williams mostanában rendre elrontja az időmérőket, de a futamokon mégis oda tudnak keveredni a pontszerző helyek egyikére. Felipe Massa tegnap még a Q2-be se jutott be, ma már a nyolcadik pozícióban intették le. A brazil helyén sokan a következő évre már Fernando Alonsót látták az elmúlt napokban - ha ez lenne az utolsó éve a F1-ben - de Massa most bebizonyította: még mindig tud remek versenyeket futni.

A Williams veteránja szorgosan gyűjti idén a pontokat, és szombaton még nem úgy nézett ki, hogy ez a futamon is sikerülhet: „Nagyon elégedett vagyok a mai eredménnyel, ez győzelemmel ért fel. Remek rajt, kiváló előzések, és az autónak is megvolt a tempója. Tegnap még szenvedtünk, így boldog lehetek, és a végén ráadásul magunk mögött tudtuk tartani a többieket. Nagyon kemény verseny volt.”

„Tudom, hogy a nyolcadik hely nem valami szép, ha a karrieremet nézzük, de ha a mai vezetésemet nézzük, ez határozottan olyan volt, mintha nyertem volna. Sok dolgot kell még megértenünk és javítani az autón, de tökéletes versenyt futottunk” - zárta gondolatait Massa igen pozitívan a verseny után.

 massa-belga-nagydij-gyozelemmel-er-fel



Lance Stroll már nem mondhatja el magáról, hogy a mostani teljesítménye is kiváló lett volna: „Az biztos, hogy jobban teljesítettünk, mint tegnap, de nem tudtunk pontokat szerezni, ami elég nagy balszerencse. Az viszont a szerencse számlájára írható, hogy néhányan kiestek előttünk.”

A Williams pilótája összeért a mostanában csak kalamajkába keveredő Magnussennel, ennek tudta be azt, hogy nem volt képes bejönni a pontszerzők közé: „Ráadásul megsérült az autóm, amikor Magnussent előztem a végén a safety car utáni újraindításkor. Enélkül Carlosszal harcolhattam volna a pontszerző helyért, de legalább az autó jobban működött a versenyen, mint az időmérőn.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: