DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

A Renault is sokallja a műszaki hibákat, de már készül a terv

A motorgyártó F1-es ügyvezető igazgatója személyesen tett ígéretet Max Verstappennek és a Red Bullnak a legutóbbi fiaskót követően.

Cyril Abiteboulra nehéz percek vártak a Belga Nagydíj alatt, hiszen azzal a Verstappennel kellett szembenéznie, aki idén negyedszer volt kénytelen műszaki hiba miatt versenyt feladni. A holland joggal dühös, ennyi technikai gonddal a Honda ellen versenyeznek az év legmegbízhatatlanabb erőforrása címért. Az ügyben egyébként maga Christian Horner csapatfőnök is megszólalt.

abiteboul_teszt_barcelona



Abiteboul saját bevallása szerint mindez számukra is ugyanúgy fájó, mint a Red Bull és a rajongók számára. „Személyesen kérem a Red Bull Racing, de főleg Max és az ő számtalan szurkolója elnézését, akik ugyanannyira csalódottak, mint mi.” Abiteboul megígérte, intézkedni fognak.

„Úgy tűnik, a probléma gyökere az elektromos rendszerben van” – tért rá a kiállás okára. „A Red Bull jelenleg nem tudja kiaknázni a saját potenciálját, ezért közösen fogunk kidolgozni egy cselekvési tervet, hogy megoldjuk a felmerült problémákat.” 

Verstappennek valószínűleg a következő versenyhétvége sem indul majd könnyedén, ugyanis több erőforrás-egységével is az idén megengedett határon, a negyedik darabnál tart, így minden további újonnan beszerelt alkatrész azonnali hátrasorolással jár.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: