DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Horner: Nem ilyen motor jár a pénzünkért

Míg Fernando Alonso a Hondát ekézi, addig a Red Bull csapatfőnöke a Renault-ra fakadt ki: már azt emlegette, mekkora összeget fizetnek a kritikán aluli erőforrásért. Elárulta, hogy Alain Prost ment át Verstappenhez bocsánatot kérni.

Újabb motorhiba miatt ment tönkre Max Verstappen autója a Belga Nagydíjon: Christian Horner csapatfőnök szerint szenzor vagy gyújtógyertya meghibásodása okozta a végzetes leállást. A vezető nem rejtette véka alá, mennyire dühös a Renault-ra a sorozatos megbízhatatlanságért – ezúttal azt is felemlegette, mennyit fizetnek ki az erőforrásért:

„A Renault teljes mértékben tisztában van vele, hogy a megbízhatósága és a terméke nem azon a szinten van, ahol lennie kellene. Az ő munkájuk, hogy ezt megoldják. Mi fizető ügyfelek vagyunk, és nyilvánvalóan ellenérték alatti szolgáltatást kapunk. Ahogy jelenleg láthatjuk: megbízhatósági gondok, meghibásodások” – mondta a motorsport.com-nak Horner. „Pokoli sok pénzt fizetünk a motorért. Meg kell oldaniuk a gondokat. Ez nekik is annyira fájó, mint nekünk. Ezen a szinten nem megengedhetők olyan hibák, melyeket folyamatosan látunk.”



Horner a Renault-t használó többi csapat problémáira is rámutat: Spában Verstappen, Palmer és Kvjat autójában is erőforrást cseréltek, utóbbi 20 rajthelyes büntetést kapott emiatt. „A megbízhatóság mind a három csapatnál iszonyatos. Turbóhibák voltak Kvjatnál, motorcseréket kellett megejtenünk két autóval is. Ez nem jó, sőt nagyon messze van tőle. Nem az a szint, amelyen egy olyan gyártónak kellene tartania, amely versenyképes akar lenni az F1-ben. Nagy erőkkel dolgoznak rajta, és reméljük, sikerül megoldást találniuk arra, hogy az ilyen gondokat kiszűrjék.”

Verstappen kiesések miatti frusztrációja gyakran szóba kerülő téma, egyesek szerint odáig vezethet, hogy a holland elhagyja a Red Bullt. A pilótához egyenesen egy világbajnokot küldött elnézést kérni a motorszállító: „Rendkívül frusztrált, ahogyan sejthető. Újra nagyszerű pozícióban volt, és nem saját hibájából, hanem egy másik motorhiba miatt esett ki. Alain Prost jött át, hogy bocsánatot kérjen, és a Renault is bocsánatot fog kérni tőle. Sajnos az alaphelyzet ettől még nem változik meg” – árulta el a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: