DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Verstappen türelme lassan el fog fogyni

A Red Bull F1-es pilótájáért több tízezer honfitársa szorított a spái lelátókon, a nyolcadik körben azonban csalódottan vehették tudomásul kedvencük újabb műszaki hibáját - nem kevésbé a 19 éves versenyző, aki szerint teljességgel elfogadhatatlan, ami történt.

A Belga Nagydíjjal 12. versenyét teljesítette az F1-es mezőny Spa-Francorchamps-ban, mely után Max Verstappen 50%-os célba érési rátával áll: a hollandot Bahrein után Kanadában és Azerbajdzsánban is a technika ördöge állította meg, az Ardennekben pedig mindössze nyolc körig jutott, szintén műszaki hiba miatt. A 19 éves pilóta és édesapja többször mondogatta már, hogy ha nem tudnak Verstappennek versenyképes autót biztosítani, akkor dobbantanak a Red Bulltól - a holland futam utáni nyilatkozata ráerősíteni látszott a korábban elhangzottakra.



Amikor arról kérdezték, hogy hány versenyt fog még várni addig, amíg megkérdőjelezi jövőjét a Red Bullnál, így válaszolt: „Nem tudom, de nem sokat” - nyilatkozta a versenyző a Sky Sports-nak. „Frusztrált és csalódott vagyok, valamint egyáltalán nem boldog. Egy élcsapatnál ilyen nem történhet meg. Az elején mondhatod, hogy balszerencséd van, el kell fogadni, de mivel már hatszor történt ilyen a szezonban, ezt nem lehet a balszerencsére fogni.”

„A rajongók megvásárolják a nagyon drága jegyeket, hogy eljöjjenek, és megnézzék a versenyt, amely nyolc kör után véget ér. Ráadásul demotiváló is, ami történt, hiszen egész hétvégén keményen dolgozok, nagyszerű időmérőt futottam, vártam a versenyt, aztán nyolc kör után ki kellett állnom. Nem is tudom, mit mondjak - nagyon nehéz ez az év számomra” - tette hozzá Verstappen. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: