DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Pattanásig feszült a Verstappen-Red Bull helyzet

Nehezen emészti meg a holland F1-es pilóta és édesapja is, hogy ismét megállt a Red Bull - ha lenne érdemi opció, akár már most is véget érhetne a tavaly még mindenképpen rózsaszín köd?

Egyre nő a feszültség a Verstappen-család és a Red Bull között, hiszen idén már hatodik alkalommal esett ki a holland pilóta, ezúttal is megállt alatta az autó. Verstappen frusztráltan és dühösen nyilatkozott a Belga Nagydíjat követően és hasonló hangot ütött meg édesapja, Jos Verstappen is.

"Ez talán nem a legjobb időpont erre a kérdésre" - reagált a korábbi F1-es pilóta a holland Zigo Sport azon felvetésére, hogy vajon keresniük kell-e egy másik csapatot a Red Bull helyett. "Max rendkívül csalódott és nagyon nehéz folyamatosan motiváltnak maradni, amikor a dolgok úgy alakulnak, ahogy most."

verstappen-spa-2017



"Úgy értem, hogy kiválóan teljesít az időmérőn, fél másodperccel megveri a saját csapattársát, ott van a Ferrarik sarkában, aztán eltelik hét vagy nyolc kör és megint ott áll a pálya szélén. Ilyen nem történhetne meg, főleg nem egy topcsapatban. Az emberek pedig megint arról beszélnek, hogy Max túl keményen bánt az autóval, de ez teljesen nonszensz. Nem tett semmi rosszat, nem törheti el az anyagot, mindannyian tudjuk, hogy az autó egyszerűen nem elég jó" - magyarázta részletesebben Jos Verstappen.

"Szerintem most mindannyiunknak kicsit le kell higgadnunk és beszélnünk kell egymással, mert ez így nem fog sokáig tartani, ha a dolgok így folytatódnak" - tette hozzá.

Max is hasonló mondatokat fogalmazott meg, de azt egyikük sem említette, hogy bármennyire is megbízhatatlan a Red Bull, jobb opciójuk nincs 2018-ra, hiszen a Ferrarinál már hivatalosan is beteltek a helyek és a Mercedesnél is utaltak arra, hogy a Hamilton-Bottas párossal folytatják.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: