DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Wolff utalást tett Bottas jövőjére

Még nem tudni pontosan, mi lesz a Mercedes következő évi pilótafelállása, de sokak szerint nincs értelme lecserélni Bottast a következő szezonban. Ezúttal Wolff is elmondta véleményét a dologról.

A finn két győzelemmel és számos dobogóval rendelkezik az idei szezonban, és csupán 19 pont az elmaradása csapattársa, Lewis Hamilton mögött. A világbajnoki tabella harmadik helyét foglalja el - vagyis megelőzi Raikkönent - melynek köszönhetően a Mercedes vezeti a konstruktőri bajnokságot a Ferrarival szemben.

Míg Rosbergre jellemző volt, hogy viszonya nem a legjobb Hamiltonnal, addig Bottasra pont az ellenkezője érvényes. A csapaton belüli harmóniát a kettejük magyarországi csapatmunkája is nagyon jól példázza.

 wolff-utalt-bottas-jovojere



Toto Wolff is kezdi belátni, nincs értelme másik embert keresni Valtteri Bottas helyére 2018-ra: „Nem nagyon kell gondolkodni azon, hogy a következő évben is folytassuk-e a munkát Valtterivel.”

A Mercedes csapatfőnökének valószínűleg teszik az istállón belül uralkodó mostani helyzet, így a következőt mondta a finn szerződéséről: „Van még néhány részlet, amit tisztázni kell a papírmunka miatt, és meglátjuk, hogy fog végződni a dolog, de elég nagy esély van rá, hogy itt lesz a következő évben is nálunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: