DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 24. kedd
F1

Alonso: Minimálisat fejlesztett a Honda

Legalábbis Spára nagyon apró lesz a különbség a magyarországi verzióhoz képest - árulta el Fernando Alonso. A spanyol csapattársa szerződéshosszabbításáról is elmondta véleményét.

Stoffel Vandoorne-nal hosszabbított először a wokingi alakulat. Fernando Alonso még hezitál, hol folytatja pályafutását a 2018-as szezonban. A kétszeres világbajnok mindenképp versenyképes autót szeretne magáénak tudni a következő évre.

Alonso a Honda fejlesztéséről kezdett beszélni nyilatkozata elején: „Nem mondok erről sokat, mert nem is várok sokat! Ez nagyon apró dolog - nyilván az, ha nálam nem cserélünk motort, és én a régit használom. Nem lesz büntetésem, és nem is nagyon lesz olyan, amivel javíthatnánk az erőforrás teljesítményén.”

 alonso-az-apro-valtozasokrol-2017



A McLaren pilótája a következő futamokkal kapcsolatos elvárásairól is beszélt: „Meglátjuk, nagyon nehéz versenyek lesznek Spa és Monza, mivel tudjuk, hogy itt számít legjobban a motor ereje. Megpróbálunk tökéletes hétvégét futni, talán változatosak lesznek a körülmények. Ha így alakul, élnünk kell ezzel a kis lehetőséggel.”

„Akkor fogok döntést hozni a jövőmről, amikor akarok, ennyi” - válaszolt nyersen a kétszeres világbajnok, jelezve, hogy már unja: folyton a jövőjéről faggatják.

Alonso Vandoorne szerződéséről is elmondta véleményét: „Nem változtat semmin. A hosszabbítás Stoffellel logikus lépés volt. Fantasztikus munkát végez az első szezonjában, és remélhetőleg jövőre még erősebb lesz. Versenyhelyzetben meg tudja mutatni a tehetségét, és a McLaren jövője szempontjából is nagyon fontos Stoffel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: