DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Renault Spára is, Monzára is fejleszt

A francia gárda mérnöke, Remi Taffin beszélt arról, mivel készül csapata a következő két versenyhétvégére. A Renault szakembere a Belga Nagydíjjal kapcsolatos elvárásait is elárulta.

Úgy néz ki, megtalálta a francia istálló a helyes irányt a fejlesztésekkel kapcsolatban. Sorra jönnek a pozitív nyilatkozatok a csapat háza tájáról. Nico Hülkenberg és Cyril Abiteboul is rendkívül elégedetten beszélt az autó fejlődéséről. 

Ezúttal a motorért felelős Remi Taffin beszélt hasonló stílusban a csillagok állásáról a csapatnál: „Spában és Monzában látni fogjuk az új szoftveres és hardveres fejlesztéseinket. Már nagyon várjuk Monzát, mivel ott be fog bizonyosodni, ki hol áll a rangsorban a motorokat illetően. Ha az első tízben lennénk, az nagyszerű eredmény lenne, mivel a következő két pályán a motorerő a legfontosabb.”

„Még sok verseny lesz Monza után, és elég sok dolgot be is terveztünk. Az biztos, hogy következő két hónap nagyon fontos lesz a 2017-es szezon végkimenetelét tekintve” - folytatta a francia szakember a további tervekkel.

 palmer-a-fejlesztesrol-2017



Taffin szerint az elmúlt versenyek is csak bizakodásra adhatnak okot: „Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak a rajtrácson, de csapatként megmutattuk: ott lehetünk az első három mögött. Az időmérős tempó jónak tűnt Nagy-Britanniában és Magyarországon, és ez a két helyszín szemléltette a képességeinket. Most már csak a versenytempó növelésére van szükség. Ehhez viszont mindent egy szinttel feljebb kell léptetni.”

A francia mérnök elmondta, minden téren tartani kell a fejlődést: „Jó irányba haladunk, és továbbra is tartjuk a teljesítmény növelését, mind az aerodinamika, mind pedig a motor kapcsán. Remélhetőleg ez látszódni is fog a következő futamokon.”

„Megvan bennünk a potenciál egy jó eredmény eléréséhez. Az utóbbi néhány versenyen az autóink jól teljesítettek, és nem látom okát, miért ne folytatódhatna ez a trend Spában” - zárta nyilatkozatát Taffin a Belga Nagydíjjal kapcsolatos elvárásairól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: