DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Óriási változáson esett át a 2017-es Renault

Cyril Abiteboul elmondta, messze nem ilyen volt a szezon kezdetekor a francia gárda autója. A technikai igazgató elárulta, milyen területeken változtattak eddig, és mik a további tervek a csapatnál.

Az valóban látszik a Renault csapatán, hogy egyre inkább erősödnek. Abiteboul korábban megígérte, hogy innentől már nem lesznek megbízhatósági gondjaik, és csak az újabb tempó kicsikarásával kell foglalkozniuk.

„Tudtuk, hogy merre akarunk elmenni, de azt is tudtuk, hogy ez egy elég drasztikus változás az autó filozófiájának szempontjából, és ez időt vesz igénybe. Egy bizonyos mértékben abba is kellett hagynunk a fejlesztéseket” - árulta el a francia szakember.

Abiteboul a legfontosabb fejlesztés menetére is kitért: „Az új vázzal nyitottunk a fejlesztéseknél, először az autó elejével, majd a közepén a légterelő elemekkel, és a végével fejeztük be. Most ez így már készen van, és jöhetnek a továbbiak a szezon hátralevő részében.”

 renault-fejlesztesekrol-abiteboul-2017



„Elkezdtünk egy programot, ami az időmérős teljesítményre koncentrál, nem pedig a versenytempóra” - folytatta a csapatfőnök.

Abiteboul elmondta, rendkívül sokat fejlesztett az istálló év eleje óta: „Amit elkezdtünk, az irtózatos változás az autó formáján, ha a szezon elejéhez képest viszonyítunk. Megpróbáltunk az időmérős teljesítményből egy kicsit áttenni a versenyre is: változtattunk az aero csomagon, az egyensúlyon, a felfüggesztésen, szinte mindenen, hogy vasárnap versenyképesebbek lehessünk.”

„Nagy elégedettséggel töltött el mindenkit, amikor látszott Silverstone-ban a fejlődésünk, és az is, hogy a csapat mennyire együtt van. Ez a nagyon sok befektetés, a toborzás, és az új tehetségek energiájának és munkájának az eredménye” - zárta nyilatkozatát hálájával a francia szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: