DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

A McLaren bejuttatja Norrist az F1-be?

A Magyar Nagydíj után rendezett kétnapos Formula-1-es teszten több fiatal titánt is megismerhettünk, az egyik legjobb benyomást Lando Norris tette.

Tisztában van a realitásokkal a McLaren juniorkorú felfedezettje, nem szeretné elsietni a Formula-1-be való fellépést, ám két, maximum három év múlva már mindenképpen megcélozza a legmagasabb kategóriát. A magyarországi teszten a nem túl acélos McLarennel kiváló teljesítményt nyújtott, pedig életében először vezette ezt az autót, mégis jobb kört ment Vandoorne-nál és Alonsónál is.

A 17 éves Norris idén csatlakozott a McLaren tehetséggondozó programjához, a Formula-3 Európa Bajnokságban újonc létére is figyelemreméltóan jó eredményeket ér el, jelenleg második helyen áll az összetettben, számos győzelmet aratott már. Bár a felhajtás jelentősen megnőtt azóta a brit pilóta körül, mégis a földön maradt a jövőjét tekintve.

Norris letette névjegyét a Formula-1-be is


„Nincs egyértelmű időpontom kitűzve, de a célom a Formula-1-be kerülni a következő 2-3 évben. Sok függ attól, hogyan teljesítek idén, a legjobbamat akarom nyújtani és megnyerni az F3-at, ez a legjobb, amit tehetek és jelenleg erre is összpontosítok. Még mindig nem dőlt el, mi lesz jövőre, vagy F2, vagy Super Formula, ahol Stoffel (Vandoorne) is versenyzett tavaly” – nyilatkozta Lando Norris.

„Biztató beszélgetéseket folytattam a két főnökkel, Zak Brownnal és Eric Boullier-vel, bizonyosan év végéig folytatni is fogjuk. Ez megnövelte az önbizalmamat is a teszten. Korábban is hoztak fel fiatal tehetségeket a Formula-1-be, akik aztán tovább fejlődtek, tudják, miről beszélnek. Magabiztosságot ad, ha újra lehetőséget kapok, hogy simán képes legyek megbirkózni az F1 nehézségeivel és úgy általában mindennel” – fogalmazott a 17 éves tehetség.

Norrisnak nagyon jól esett a két McLaren-főnök dicsérete a tesztet követően is, ez a további versenyzésében nagy segítségére lesz. Vajon a McLaren valóban 2019-ben, vagy 2020-ban felhozza a Formula-1-be a fiatal britet?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: