DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Massa "hazajön" - különleges neki a Ring

A brazil mindig szívesen tér vissza Magyarországra, így most is - Stroll tudja, hogy mire számíthat, jó versenyre készülnek a Williamsnél.

Valószínűleg mindig is különleges helyet fog elfoglalni Felipe Massa szívében a Hungaroring, hiszen emlékezetes balesetét követően rengeteg támogatást kapott Magyarországon - egyébként is sok magyar szurkolója van, mindig szívesen látogat hazánkba. Így lesz ez most is.

"Mindig nagy öröm, amikor visszatérhetek Magyarországra és itt versenyezhetek" - mondta erről a brazil pilóta. "Ez a helyszín rendkívül fontos számomra a szurkolók és amiatt, ami a balesetem idején történt velem. Nagyon sok támogatást kaptam az itteni emberektől. Imádom ezt a helyet és mindig szívesen jövök Budapestre" - tette hozzá a Williams versenyzője.

massa-williams-silverstone-2017



Csapattársának, Lance Strollnak nincsenek ilyen mély emlékei a Hungaroringről, de volt F3-as pilótaként nem ismeretlen számára a terep. "Ez sorozatban a harmadik olyan helyszín lesz, ahol már jártam korábban, szóval tudom, hogy mire számíthatok. Tavaly dobogót szereztem itt az F3-ban, szóval vannak jó emlékeim. Jó a pálya, bár elég szűk, sok a kanyar és kevés az egyenes. Összességében nagyon kedvelem, főleg a középső szektort a gyors bal és jobb kanyarokkal. Nemrég megújult az aszfalt, szóval sima a felülete. Budapest amúgy egy menő hely" - mondta a Magyar Nagydíjról Stroll.

"Meghatározó futam a Magyar Nagydíj, már csak azért is, mert ez az utolsó verseny a nyári szünet előtt, kicsit érződik is ez a hangulaton" - tette hozzá Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója. "Budapest egyébként egy extrém gyönyörű és érdekes város, ahol rengeteg a szurkoló és ehhez jönnek még nézők más országokból is."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: