DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Alonsónak sem volt hibátlan napja pénteken

A McLaren F1-es pilótája hosszú idő után először teljesítette úgy a nyitóedzéseket, hogy nem állt meg alatta a MCL32-es, ezért érthetően talált pozitívumokat az állandóan jelen lévő gyermekbetegségek sűrűjében.

A McLarennek minden egyes pályán megtett kilométer fontos, ezért ér fel kisebb győzelemmel, hogy Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne sem volt kénytelen a pálya szélén hagyni csütörtököt mondott autóját, hanem mindketten be tudták fejezni az erre a napra tervezett programjukat. Sőt, a spanyol pilóta egy-egy kilencedik és nyolcadik helyet gyűjtött a két edzés során! „Mindenki a határokat kereste a nap folyamán, ezért elég sok kicsúszást láthattunk - de szombatra mindenki lenyugszik majd” - értékelte a pályán látottakat a hispán.



„A mi napunk nem volt túl rossz. Sikerült teljesíteni a programunkat, noha mindkét gyakorláson veszítettünk némi időt: délután keményen eltaláltam az egyik rázókövet, melynek következtében ki kellett cserélnünk azt. Mindazonáltal sikerült néhány értékes információra szert tennünk, melyeken részletekbe menően fogjuk átrágni magunkat. Utánanézünk mindennek, amit kipróbáltunk, és hogy ezek közül mit tudunk hasznosítani szombaton.”

Alonso nyilatkozatában kitért arra is, hogy milyen szoros küzdelem várható a középmezőnyben. „Hét-nyolc pilóta néhány tizeden belül van egymáshoz képest - szombaton kiderül, hogy a csoport elején, vagy végén van-e a mi helyünk. Az időjárás kissé instabilnak tűnik a hétvége további részében. Ha csak nem a világbajnokságért harcolsz, némi váratlan esőnek mindenki örül, hiszen többnyire a kezedre játszhatnak a dolgok” - tette hozzá a kétszeres bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: