DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Beszólt az F1-es mezőnynek egy F2-es pilóta

A Renault tehetsége szerint jár a lehetőség neki és Pierre Gaslynak is, mert jobbak, mint a jelenlegi F1-es mezőnyből néhányan - nem látja, miért ne lehetne jövőre ő is a királykategóriában.

Ugyan Jolyon Palmer szerint a csapat támogatja őt és igyekszik javulni, a pletykák nem akarnak elfogyni az ő lecserélését illetően - ennek apropóján (is) kérdezték Oliver Rowlandet, a Renault fiatal fejlesztő pilótáját. Rowland az idei F2-es bajnokság második helyén áll jelenleg Charles Leclerc mögött, miután a Formula V8-ról erre a szériára váltott - a Renault F1-es programjának már tavaly óta része.

"Nem látok okot arra, hogy miért ne lehetnék én is a Formula-1-ben 2018-ban. Szerintem képes vagyok olyan gyors lenni, mint bárki más, megmutattam már, hogy képes vagyok kiegyensúlyozottan teljesíteni. Sokat vagyok a Renault gyárában zárt ajtók mögött, szerintem jó a kapcsolat" - nyilatkozta Rowland a Motorsportnak.

rowland-f2



"Az persze teljesen világos, hogy először az F2-ben kell elvégeznem a feladatomat, javulnom kell ebben a szériában, mielőtt egy F1-es ülésben gondolkodnék. Ugyanakkor az F1-es csapatoknak fiatal pilóták kellenek, nekünk pedig mindössze egy esély, hogy megmutassuk: elég jók vagyunk" - reagált arra a felvetésre, hogy 2013-ban még Esteban Ocon előtt végzett a Formula Renault-sorozatban, miközben a bajnoki csatát az F1-re még csak váró Pierre Gaslyval szemben vesztette el.

"Ha Max Verstappen nem kap esélyt az F1-ben, ki tudja, mi történik. Ha mondjuk elmegy az F2-be és ott olyan autót kap, ami egy másodperccel lassabb, akkor nincs mit tenni, azt nem lehet behozni. Lehetőséget kell adni nekem és Pierre-nek (Gaslynak) is, mert szerintem mi sokkal jobb munkát tudunk végezni, mint néhányan a mostaniak közül."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: