DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Újra összeállhat a Hamilton-Alonso páros a Mercedesnél

Mivel a spanyol F1-es pilóta szerződése idén lejár a McLarennél, több csapat is feni a fogát a szolgálataira: többek között a Mercedes is, ahol néhány hete még 'bajkeverőnek' nevezték őt.

Fernando Alonso gőzerővel készül az Indy 500-ra, a jövőjével kapcsolatos pletykáknak azonban se szeri, se száma. Ám ahogyan az lenni szokott, minden pletykának van valamilyen valóságalapja: noha a Renault egyelőre nem számít rá, a Mercedes nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a kétszeres világbajnok is ott van a kívánságlistájukon. „Nem lehet azt mondani, hogy ’nem’, az butaság lenne” – nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója a Marca és az El Mundo Deportivo című lapoknak.

„Azt lehet elmondani róla, hogy ha nem a legjobb a mezőnyben, akkor a legjobbak között van. Még mindig motivált és energikus. Bár karrierje utolsó szakaszában jár, ez nem jelenti azt, hogy ne tudna versenyeket és világbajnokságokat nyerni a következő két-három évben.” A McLaren egykori motorpartnereként a Mercedesnek van már tapasztalata Alonsóval, ezért ha leigazolásán gondolkoznának, el kellene gondolkozniuk a csapaton belüli dinamikán is – Niki Lauda például nemrég úgy vélekedett róla, hogy bajkeverő, ezért nincs rá szükségük.



„Hogy ha lehetőségünk lenne megszerezni őt úgy, amilyen ma, akkor inkább tennénk így, annak minden történelmi háttere nélkül. Ebben Lewisnak is kulcsszerepe lenne: szerintem egy pilóta mindig elfogadja a kihívást, Fernando pedig egyértelműen az. De ez sokkal többről szól annál, mint hogy Lewis hogyan jön ki vele. A csapat dinamikája is nagyon fontos. Mindennek illeszkednie kell egymáshoz, de úgy vélem, Fernando már más személyiség, mint volt korábban.”

Mindezek ellenére Wolff kijelentette: elégedett jelenlegi pilótapárosával. „Az a helyzet, hogy bár minden tisztelem Fernandóé, mások élveznek elsőbbséget nálunk – elsősorban Lewis és Valtteri. Nagyon izgatottak vagyunk a fiatal tehetségek miatt, és más versenyzőket is szemmel tartunk. Fernando is része ennek a csoportnak, de semmi több. Nagyon bízom Valtteriben, azonban más lehetőségeink is vannak 2018-ra. Az biztos, hogy 2019-től komoly változások várhatóak, amikor minden nagy pilóta elérhetővé válik” – tette hozzá az osztrák.

Lewis Hamilton úgy nyilatkozott, nagyon örül neki, hogy kiegyensúlyozott a kapcsolata Bottasszal, a Mercedes azonban Sebastian Vettel leigazolásán is gondolkozik a következő szezonra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: