DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

„Még szép, hogy a Mercedes tárgyal Vettellel”

Így tudja a korábbi F1-es csapatfőnök, Eddie Jordan. Niki Lauda viszont bolondnak tartaná a németet, ha épp most akarná elhagyni a Ferrarit, mikor számos futamot nyer.

A Sebastian Vettelt és Mercedest összekapcsoló pletykák télen voltak népszerűek, mikor Nico Rosberg bejelentette visszavonulását, és a csapat versenyképes utódot keresett. Ekkor merült fel az is, hogy Vettel nem 2017-ben, hanem egy évvel később érkezhet a német istállóhoz, miután Ferrari-szerződése lejárt. Maranello idei formája érv az ellen, hogy a versenyzőnek érdemes lenne bárhova is mennie. Oroszországban azonban a négyszeres világbajnok és Toto Wolff Mercedes-főnök bizalmasan beszélgetett egymással, ami óhatatlanul feltámasztotta az átigazolási szóbeszédet.



„Ebben nincsen semmi” – állította Wolff, a Mercedes motorsportfőnöke. „Csupán a svájci szomszédommal beszélgettem.” Az osztrák mindazonáltal hozzátette: „Egyelőre túl korai Valtteri szerződéshosszabbításáról beszélni.”

De nem ez a helyzet Eddie Jordan, a szakértőként dolgozó korábbi csapatvezető szerint: „Még szép, hogy beszélnek Vettellel. Erre van szükségük. A Formula-1 brutális világ, ahol nem csupán magad kell erősítened, hanem az ellenfeled is gyengítened” – jelentette ki a Sport Bildnek az ír, aki a McLaren Mercedesre váltását, valamint Alonso Renault-szerződését szintén megjósolta.

Az ugyancsak Mercedeshez tartozó Niki Lauda csapatelnök nonszensznek nevezi a felvetést, hiszen ő sem érti, milyen okból váltana pont most Vettel. „Miért hagyná el a Ferrarit, amikor egyik versenyt nyeri a másik után? Bolond lenne, pillanatnyilag ő a legjobb. Egy egyenes ember, aki tudja, mit akar, hogy hogyan érjen el valamit, és miként hozza maximális teljesítményt. Egy hihetetlen fickó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: