DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A McLaren reagált a Mercedes-pletykára

Végéhez közeleg a Hondával való terméketlen partnerség, és már meg is egyeztek a 2018-as Mercedes-motorokról? A McLaren és a velük szóba hozott partner is válaszolt a feltételezésre.

A korábbi Formula-1-es csapatfőnök, jelenleg szakértőként dolgozó Eddie Jordan a brit Channel 4 csatorna adásában jelentette ki: információi szerint a McLaren szakít a Hondával, és az is eldöntött ügy, hogy 2018-at Mercedes-motorral kezdi meg. Az ír értesülései arra is kiterjednek, hogy a Honda a Sauber partnereként folytatja, Fernando Alonso pedig már a Renault-nál versenyez.

Miután pénteken a Honda jelentette ki, nincs elveszve az idei év, a folytatás mellett pedig mindkét oldal elkötelezett, a McLaren részéről Eric Boullier is reagált a Jordantől származó pletykára: „Rendkívül bizalmasan elárulom nektek, hogy Eddie Jordan téved” – mondta a motorsport.com-nak.



A Mercedes a Channel 4 adásában reagált: „Nincs szükségük a motorunkra” – nyilatkozott Toto Wolff sportigazgató. „Ott a kapcsolatuk a Hondával, amely épp egy nehéz szakaszon megy keresztül. De a Honda és McLaren is rendelkezik az erőforrásokkal, emberi és anyagi erőforrásokkal, melyekkel képesek kihúzni magukat ebből a nehéz helyzetből.”

A McLaren-Honda partnerség harmadik éve az idei, a Mercedesszel való kapcsolat azért lenne kézenfekvő, mert korábban 20 éven keresztül használtak csillagos motorokat, sokáig gyári istállóként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: