DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Lauda: Alonso bajkeverő, nem kell nekünk

A Mercedes vezetőségébe tartozó háromszoros világbajnok szerint pedig a Ferrari sem fogadná vissza a spanyolt, ha a McLarent megelégelve új csapatot keresne.

Még maga Fernando Alonso is elismerte, hogy 2018-ban talán már nem a küszködő McLaren-Hondánál láthatjuk. Igen ám, de hova megy a kétszeres világbajnok, ha úgy dönt, hogy otthagyja a Wokingot? A legreálisabb célnak a pletykák által említett Renault tűnik, ám kérdés, a tavaly visszatérő gyártónak lesz-e győzelmi esélye a közeljövőben.

Alonsót közismerten a harmadik világbajnoki cím fűti: erre jelen állás szerint a Mercedesnél, Ferrarinál és Red Bullnál lehetne esélye. Utóbbi istállónál annak versenyzőpolitikája – a saját nevelésű fiatalok előnyben részesítése – miatt nem tűnik valószínű befutónak, Niki Lauda pedig a másik két istállót húzta ki a listáról.



„Sok bajt hagyott maga után a csapatoknál, ahonnan lelépett. Nem hiszem, hogy a Ferrari vissza akarná fogadni őt. Úgy távozott, hogy szerződés kötötte hozzájuk. Ugyanezt tette velünk is” – utalt a Movistarnak nyilatkozó Niki Lauda a gyári McLaren-Mercedes idejére, ahol Alonso egyetlen szezont, a 2007-est töltötte. A Mercedes csapatelnökének Valtteri Bottas hétvégi első győzelme is kapóra jött, hogy a jelenlegi felállás mellett érveljen. „Olyan versenyzők vannak nálunk, akik elvégzik a munkát. Ha Hamiltonnal és Bottasszal nyerünk, nincs szükség helyettesre.”

Nem mintha Lauda kétségbe vonná Alonso képességeit: „Gyors és agresszív, ebben ő a legjobb. Sajnos azonban a versenyzők néha nem tudják bebizonyítani, hogy ők a legjobbak, mert rossz döntéseket hoznak. Alonso már sokszor hibázott. Most csalódott, de az ő ötlete volt a McLarenhez menni.”

„Unatkozik és kihívásra van szüksége” – vélekedik a 68 éves osztrák az Indianapolis 500-as részvételről. „Versenyzőként ezt meg is értem, de a McLarennek nehéz döntés lehetett elengedni őt az év legfontosabb versenyén, ahol a legjobb eredményt érhetnék el. Alonso számára azonban jó döntés született, mert kiélvezheti a dolgokat, melyeket itt nem tud. Kíváncsian várom, mire képes Indyben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: