DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 23. csütörtök
F1

A Renault nem várja tárt karokkal Alonsót

Az utóbbi napokban különösen felerősödtek a hírek, hogy Fernando Alonsó eligazol a McLarentől 2018-ra. Egyik fő esélyes a Renault, ahol azonban egyelőre nemigen számolnak vele.

A Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul szerint egyáltalán nem élvez elsőbbséget számunkra, hogy Fernando Alonsót leigazolják a jövő esztendőre. Sokan számítanak arra, hogy a kétszeres világbajnok spanyol megunja a McLarennél átélt sikertelenséget és egykori sikerei helyszínére, a Renault-hoz szerződne.

Mindkét világbajnoki címét a Renault istállónál nyerte a spanyol ász, a francia csapat azonban nem igazán figyeli jelenleg Alonsót, saját magukra összpontosítanak. „Tudom, hogy valamit Alonsóról és a Renault-ról szeretnének megtudni. Először is csak annyit mondhatok, hogy Alonso világbajnok, átérezzük, hogy lassan lejár az ideje, de látnunk kell, mit szeretne kezdeni az életével” – elemezte a helyzetet Abiteboul.

A Renault altat, vagy tényleg nem készül leigazolni Alonsót?


„Tudnia kell, mit szeretne saját magától. Folytatni szeretné még a Formula-1-et? Még mindig szenvedéllyel űzi ezt a sportot? Sosem szakadt el tőlünk teljesen, mindig is volt egy bizonyos mértékű lojalitás, de semmi szükség arra, hogy várjon ránk – tudja, hol állunk jelenleg. Teljes erővel fejlesztünk és szeretnénk összpontosítani arra, hogy végig is vigyük a munkát a jelenlegi pilótáinkkal, Jolyonnal és Nicóval” – tette hozzá a csapatfőnök.

„Az, hogy Indyt választotta Monacó helyett, számomra azt bizonyítja, hogy az F1-en kívülre nézeget és meg akarja találni a választ arra, hogy szereti-e még a Formula-1-et. Először is ezt kell megválaszolnia. Eljön az idő majd, amikor beszélünk, de nem szeretném erősíteni a pletykákat” – zárta mondandóját a Renault csapatfőnöke, aki jelenleg úgy fest, nemigen számol Alonso érkezésével. Vélhetően Alonso jövője a McLarennél akkor dől el, amikor a Honda az átdolgozott motorját beveti és kiderül, mennyire versenyképes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: