DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sauber: Nem szabad alábecsülnünk a McLarent

Monisha Kaltenborn elégedetten távozhat a Spanyolországból, hiszen Pascal Wehrlein megszerezte a csapat első pontjait. A Sauber ezzel megelőzte a McLarent, de nem írnák le a wokingiakat az istállónál.

Már nem az utolsó pozíciót foglalja el a kiscsapat a konstruktőrök pontversenyében, hiszen Pascal Wehrlein a 8. helyen végzett a Spanyol Nagydíjon 4 egységet szállítva csapatának. A McLaren továbbra sem szerzett pontot, így ők a jelenlegi sereghajtói a bajnokságnak.

Kaltenborn szerint ezzel a teljesítménnyel német pilótája elhallgattatta a rosszakaróit: „Tudtuk, hogy Pascal mennyire tehetséges, ezért is szerződtettük őt. Már korábban is mondtam, hogy a kritikusok igazságtalanok vele.”

 sauber-nem-irjuk-le-a-mclarent



Mivel Fernando Alonso csak a 12. pozícióban végzett, Stoffel Vandoorne pedig balesetet szenvedett, és kiállni kényszerült a versenyből, a kiscsapat átugrotta a McLarent a pontversenyben. Ráadásul a csapat másik pilótája, Marcus Ericsson is a kétszeres világbajnok előtt, a 11. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

A Sauber csapatfőnöknője úgy gondolja, hogy a wokingiak fejlődni fognak, és ezt a következő tényekkel támasztotta alá: „Nem becsülünk alá olyan erős ellenfelet, mint a McLaren, ami egy hatalmas és rendkívül tapasztalt csapat. Sokkal több forrásuk és emberük van, mint nekünk, ezt számításba kell vennünk és folytatjuk a kemény munkát az egész szezonban.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: