DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

A Honda nem tudja, mi okozza a sorozatos hibákat

Csak Bahreinben háromszor kellett leállniuk az MGU-H-val kapcsolatos problémák miatt, a japánok F1-es részlegének vezetője azonban biztos benne, hogy a vasárnapi futamon célba tudnak érni.

A Formula-1-es idény harmadik állomásán, a Bahreini Nagydíjon is folytatódik a McLaren-Honda vesszőfutása: már a pénteki edzéseken is adódtak problémák az erőforrással, majd Fernando Alonso alatt a Q2-ben is megállt az autó – pedig a spanyol szerint jó kört teljesíthettek volna.

A Honda megerősítette, hogy ismét az MGU-H-val adódott probléma, s emiatt új elemet kell majd betenni a kétszeres világbajnok autójába a mai versenyre, Yusuke Hasegawa szerint azonban arra még nem jöttek rá, hogy miért jött elő ugyanaz a probléma eddig háromszor is a hétvégén:

alonso-mclaren-bahrein-2017-day2



„Nem vagyunk teljesen biztosak a pontos okot illetően, de egyértelműen az MGU-H műszaki hibájáról van szó. Háromszor is felbukkant ugyanaz a meghibásodás itt, ami elég szerencsétlen helyzet” – idézi a szakembert a Motorsport.com. „Mindegyik tönkrement teljesen, így ki kell cserélnünk őket. Nem tudjuk, miért fordult elő csak itt háromszor, de arra gyanakszunk, hogy a környezetében történt valami, talán a magas hőmérsékleti értékek miatt.”

Hasegawa úgy érzi, a problémák ellenére jó esélyük van arra, hogy célba érjenek a bahreini futamon, hiszen Alonso autójába új alkatrészt tesznek, és Vandoorne-é sem tett meg még túl sok kilométert. Alonso ennél jóval optimistább: amikor a Honda-erőforrás vezethetőségéről kérdezték, nemes egyszerűséggel azt válaszolta, hogy felesleges erről elmélkedni, amíg egy időmérőt sem tudnak befejezni – a McLaren pilótája eddig mindkét idei versenyen kénytelen volt feladni a küzdelmet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: