DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ismét elromlott a Honda motorja Alonso alatt

Nem gumispórolás miatt nem fejezte be mért körét Fernando Alonso az időmérő edzés második szakaszában. A McLaren erőforrása ismét megadta magát a spanyol autójában.

A kétszeres világbajnok alatt legutóbb a Kínai Nagydíjon romlott el a Honda erőforrása, most ez bahreini időmérő edzés második szakaszában ismétlődött meg. A spanyol a Q1-ből még továbbjutott, de a szombati napon a meghibásodás miatt ez volt a maximum a wokingiak számára.

Alonso szerint ennél előrébb is végezhetett volna, ha be tudja fejezni a gyorskörét: „Sajnálom, mert jó körön voltunk. Javítottam fél másodpercet a Q1-es időmhöz képest, tehát úgy gondolom, hogy ott lehettünk volna a 12-14. hely valamelyikén. Ez a többieken is múlott volna.”

 alonso-bahrein-idomero-2017



A McLaren veteránja így elékezett vissza a meghibásodásra: „Az utolsó kanyarba érve a motor leállt, így be is mentem a bokszutcába. Egyébként sem lesz egyszerű a futam, de ez még nehezebbé teszi. Ki kell cserélnünk az erőforrást, és az új motor kipróbálása nélkül nem mehetünk majd 100%-on a versenyen.”

„Már nem volt időnk betenni az új motort, menni vele, és állítani rajta egy kicsit. A lehető legrosszabbkor jött a dolog. Sosem jó, ha azért kell erőforrást cserélni, mert elromlott, nem azért, mert sok kilométer van már benne” - zárta gondolatait negatívan a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: