DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Őket ültetné Rosberg Hamilton mellé

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka elárulta, ő kit ültetett volna a Mercedesbe az idei szezonra, valamint a következő szezon esetleges felállásáról is véleményt formált.

Rosberg korábban úgy nyilatkozott, Valtteri Bottasnak, a Mercedes új versenyzőjének nem lesz könnyű dolga, azonban ő is bizonyította, hogy nem lehetetlen legyőzni Lewis Hamiltont, a Mercedes rutinos tehetségét. A német pilóta szerint nagy izgalmakat az okozott volna, ha a csapat Fernando Alonsót szerződteti a helyére, azonban az istálló részéről ez nem lett volna logikus lépés.

Rosberg Hamilton



„Én most egy rajongó vagyok, valamilyen mértékben a másik oldalról tudom nézni a dolgokat. Mindenki azt mondja, hogy Fernando Alonsónak kellett volna megkapnia az ülésemet, és én is ezt mondom” – nyilatkozta Rosberg. „Ez igazi tűzijátékot idézett volna elő Lewis Hamilton számára. Szurkolóként ez remek lett volna, a csapat számára azonban nem lett volna működőképes. Ők egy fantasztikus megoldást találtak: Bottas gyors, és habár Hamilton nagyon magas szinten versenyez, le lehet őt győzni – bizonyítottam.” 

A német világbajnok hozzátette, érdekes lenne megnézni azt is, hogy Sebastian Vettel mire képes a Mercedesnél – erre pedig akár a jövő évben is sor kerülhet. „Ha Alonso Hamilton ellen versenyezne 10 évvel azután, hogy először találkoztak a McLarennél, az tényleg egyedülálló látvány lenne. De megértem, hogy a csapat számára Bottas választásának több értelme volt. Esetleg Sebastian Vettel? Nos, a szerződése lejár 2017 végén a Ferrarinál – a Mercedes számára észszerű megoldás lehetne, és biztos vagyok benne, hogy szó is lesz róla.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: