DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Rosberg: Bottas felkötheti az alsóját

2016 F1-es világbajnoka úgy véli, hogy a Mercedesnél helyére kerülő Valtteri Bottasnak nagyon nehéz dolga lesz Lewis Hamiltonnal szemben.

Amíg a december és január egy része azzal telt, hogy a sajtó Nico Rosberg lehetséges utódját találgatta, Valtteri Bottas bejelentése óta az a legnagyobb kérdés, hogy a finn pilóta vajon meg tud-e felelni a Mercedesnél elé tornyosuló kihívásoknak, melyek Lewis Hamiltonban öltenek testet. Nos, a brit pilóta édesapja nem rejtette véka alá véleményét, és úgy gondolta, hogy fia akár „ki is végezheti” Bottas karrierjét. Persze a finn sem maradt adós a tőle szokatlanul kemény válasszal, hiszen úgy fogalmazott, hogy még ő sem lenne szívesen a saját csapattársa. Nico Rosberg már alig várja, hogy volt csapattársa, és utóda összecsapjon a pályán, ahogyan nemrég azt is felfedte, hogy Bottas tanácsot szeretett volna tőle kérni, ám ő nem hajlott arra, hogy elárulja Lewis titkait.



Persze ez nem jelenti azt, hogy ne adna neki valamiféle útravalót a 2017-es szezonra, ahogyan tette azt a Laureus Sportgála előtt, Monacóban. „Az biztos, hogy ez nem lesz könnyű menet számára” – vélekedett a német. „Nehéz dolga lesz majd, hiszen új a csapatban, Lewis pedig már hosszú évek óta ott van, ráadásul számításba kell venni az új szabályokat is. Lewis a mezőny egyik legjobbja, ezzel pedig nagyon magasra helyezte a lécet. Valtteri viszont nagyon tehetséges, és nagyszerű dolgokat érhet el, egészen addig, amíg a csapat jó autót ad neki.”

Rosberg nemrég elmondta, milyen nehezére esett leküzdenie Hamiltonnal szembeni dühét, most viszont ismét kitért arra, hogy a jövőben akár barátok is lehetnek egykori nemezisével. „Volt több remek, nyugodt pillanatunk is, én pedig nyitott vagyok arra, hogy ismét jó legyen a viszonyunk a jövőben. Tizenöt évvel ezelőtt még legjobb barátoknak számítottunk” – tette hozzá a 2016-os világbajnok, akit eredményeiért az „Év Áttörése” kategóriában jelölték díjra a Laureus Sportágán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: