DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton apja óva inti Bottast

„A karrierjébe kerülhet, akinek Lewis ellen kell megküzdenie” – jelentette ki Anthony Hamilton, aki meglepetésre elárulta, örült Nico Rosberg F1-es címének.

A finn Valtteri Bottas helyzete irigylésre méltó, egyúttal legkevésbé sem az: az elmúlt három év legjobb csapatánál, a Mercedesnél folytathatja, ám szerződése csak egy évre szól, ezalatt kell bizonyítani rátermettségét Lewis Hamilton csapattársaként. A háromszoros világbajnok apja, Anthony Hamilton emlékezetett, egyesek (itt Heikki Kovalainen jut eszünkbe) karrierjükkel fizettek azért, mert nem álltak készen a kihívásra.



„Bárkinek, aki Lewisszal száll harcba, alaposan meg kell terveznie a pályafutását. Ugyanis a karrierjébe kerülhet, akinek Lewis ellen kell megküzdenie” – fogalmazott az idősebb Hamilton, kiemelve, hogy fia ráadásul még nincs is pályája csúcsán. „Személy szerint úgy vélem, hogy miközben idősödik és érettebbé válik, valójában még mindig karrierje tetőfoka felé tart. Lewis olyan erőt fog képviselni, mellyel számolni kell idén.”

Anthony Hamilton szintén kiemelte, hogy a Nico Rosberggel szemben hajszálnyival elveszített világbajnoki cím után fia még elszántabb lesz, hogy győzzön: „Lewis mindig csak a győzelemre képes gondolni. Örült Nicónak, mint mindannyian, hogy őszinte legyek, mert régóta ismerjük, és keményen megdolgozott érte. Kis szerencsére mindig szükség van, és vele ez történt. Most viszont Lewist csak az érdekli, hogy erőből visszaszerezze a bajnoki címet” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: