DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

„Hamilton az utolsó a fajtájából”

A világbajnok apja, Anthony Hamilton szerint fontos váltás zajlik a motorsportban: többé már csak az elit engedheti meg magának, hogy versenyezzen, az alacsonyabb rétegek kiszorulnak.

Mint ismert, Lewis Hamilton pályafutását 13 éves kora óta a McLaren egyengette: támogatásuk nélkül aligha jutott volna el a Formula-1-be, ugyanis nem olyan családi közegben született, amely megengedhette magának egy komoly versenyzői karrier finanszírozását. Apja, Anthony Hamilton egy interjúban elmondta, a háromszoros világbajnok lehet az utolsó, aki az alsóbb társadalmi rétegből az F1-ig jutott, a jelek szerint ugyanis a királykategória kezd az elit kiváltságává válni.



„Mindig is lesznek tehetséges fiatalemberek, akik a maguk részéről beleölték az idejüket, a szüleik pedig a pénzüket adták a cél érdekében” – nyilatkozott az idősebb Hamilton a City AM lapnak. „De ami azokat illeti, akik kevésbé jómódú, nem annyira bővelkedő háttérrel érkeznek, azt hiszem, Lewis az utolsó közülük. Ő az utolsó ebből a fajtából, mivel mindenki más az iparban, akit csak ismerek, vagyonos környezetből érkezett, pénz van mögötte.”

„Azt hiszem, Lewis után már senki sem fogja ezt az utat bejárni. A sportnak mindenki előtt nyitva kellene lennie, de érzésem szerint a motorsport már elmozdult erről a pontról, és csak az elitnek szól” – vonta le következtetését Anthony Hamilton.

A mezőnyben valóban sok versenyző található, akit kétségkívül segített háttere: a Williams új igazolása, Lance Stroll egy milliárdos fia, emellett Jos Verstappen, Jolyon Palmer és Kevin Magnussen pályafutását sem hátráltatta, hogy Formula-1-es pilóták gyermekei.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: