DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Bottas válaszolt Hamilton apjának

Nemrég Anthony Hamilton figyelmeztette az új Mercedes-pilótát, hogy fia, Lewis képes derékba törni F1-es karriereket. Bottas neki és azoknak is üzent, akik másodhegedűsnek gondolják.

Lewis Hamilton apja, Anthony Hamilton néhány nappal ezelőtt burkolt figyelmeztetést küldött a Mercedes új versenyzőjének, Valtteri Bottasnak, melyben kiemelte, hogy fia még mindig tart karrierje tetőfoka felé. „Bárkinek, aki Lewisszal száll harcba, alaposan meg kell terveznie a pályafutását. Ugyanis a karrierjébe kerülhet, akinek Lewis ellen kell megküzdenie”  – fogalmazott az idősebb Hamilton.



Az egy évre szerződtetett Bottas kiválasztásának egyik oka az volt, hogy a Mercedes szerint a higgadt természetű finn kapcsolata nem fog elmérgesedni a háromszoros világbajnokkal, és nem kell pluszenergiát fordítani a pilóták közti egyensúly fenntartására. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a versenyzőt elrettentette Anthony Hamilton nyilatkozata. Mikor a finn MTV csatorna szembesítette a kijelentéssel, csípős nyelvű választ adott.

„Nos, az igazat megvallva én sem lennék szívesen a saját csapattársam. Várjuk csak meg, mi lesz. A szezon hamarosan elkezdődik, és akkor majd kiderül, mi történik” – üzent Hamilton-apukának és mindazoknak, akik úgy vélik, másodhegedűsnek érkezett az ezüstszínű csapathoz.

Hamiltont 2007 óta tartó pályafutása során mindössze két évben előzte meg csapattárs a világbajnokságban: 2011-ben Jenson Button, valamint tavaly Nico Rosberg (újoncként ugyanannyi pontot gyűjtött, mint Fernando Alonso). A 2013 óta versenyző Valtteri Bottas még sosem kapott ki csapaton belül, első évében Pastor Maldonadóval, azóta végig Felipe Massával osztotta meg a Williams garázsát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: