DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Milyen hatással lesz a Magyar Nagydíjra a tulajdonosváltás?

Néhány napja már hivatalosan sem Bernie Ecclestone az F1 első embere, így joggal merülhet fel a kérdés, mi lesz a sorsa a legendás üzletemberrel híresen jó viszonyt ápoló Hungaroringnek.

A Hungaroring Sport Zrt. a tavalyi esztendő folyamán hosszabbította meg az eredetileg 2021-ig érvényes szerződését a Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal, így 2026-ig biztos a Magyar Nagydíj helye a versenynaptárban. Vajon a nemrég végbement tulajdonosváltás miatt, amelynek következtében már nem a 86 éves üzletember a száguldó cirkusz vezetője, jó döntés volt-e ennyire siettetni a hosszabbítást?

„Nem szeretem magunkat és a menedzsmentet dicsérni, de ezért nyomtuk nagyon a hosszabbítást, mert az Ecclestone-érában tudtuk ezt jó körülmények között megtenni” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az M1 Ma este című műsorában. „Azért szerettük volna az eredetileg 2021-ig szóló szerződést meghosszabbítani, hogy az egész, 2017-től 2026-ig terjedő időszakra egy jobb indexállással fizessünk jogdíjat. Ez nagyon jó döntés volt, jól sikerültek a tárgyalások, és a kormány nagyon gyorsan döntött ennek érdekében. Nagyon sok pénzt spórolunk így meg 2026-ig.”

hungaroring-2016-f1-dppi



Az F1 új vezérigazgatója, a Liberty Mediát irányító Chasey Carey nemrég úgy nyilatkozott, hogy szeretnék a naptárban tartani a tradicionális helyszíneket, ami kedvezhet a hazai futamunknak is – más kérdés, hogy az üzletemben csak Monacót, Silverstone-t, Monzát és a német pályákat említette, a Hungaroringet nem. Gyulay Zsolt ugyanakkor bizakodó, hogy az új tulajdonossal is gyorsan megtalálják a közös hangot, így a Magyar GP jövője továbbra is biztosított lesz:

„Miután 2026-ig van szerződésünk, ilyen szempontból szerintem nyugodtak lehetünk, és nyugodtan várhatjuk ezt a találkozót. Az biztos, hogy fel fogják venni a promóterekkel és a pályákkal a kapcsolatot, úgyhogy várjuk ezt a megkeresést. De egyébként eddig sem az előző tulajdonossal, a CVC-vel volt dolgunk, hanem az ügyvezetővel, tehát Bernie Ecclestone-nal. Az már más kérdés, hogy mostantól az ügyvezetői jogkör is másé, szóval érdekesebb lesz a dolog. Mindenki kíváncsian várja, milyen új dolgok jönnek, de én csak pozitív változásokra számítok” – fogalmazott a Hungaroring vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: