DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas még tehetségesebb, mint Rosberg?

Egy korábbi F1-es pilóta szerint lehet, hogy Rosberg nagyon keményen dolgozott, de a finn versenyzőben több az ösztönös tehetség, éppen ezért fogja megszorongatni Hamiltont.

Roberto Merhi nem futott be komoly karriert a Formula-1-ben, jelenleg sportautókkal versenyez, de 2008-ban Valtteri Bottasszal és Daniel Ricciardóval csatázott a Formula-Renault sorozatban - akkor Bottas bizonyult a leggyorsabbnak az ausztrál és Merhi előtt. Utóbbi nagyon nagyra tartja a finn pilótát, szerinte igenis meg tudja majd szorongatni Hamiltont.

"Biztos vagyok abban, hogy Bottas tehetségesebb versenyző, mint Nico Rosberg. Igen, tudom, hogy Rosberg világbajnoki címet szerzett és nagyon keményen dolgozott, de szerintem Bottas sokkal inkább természetes tehetség és tényleg úgy gondolom, hogy harcolni fog majd Hamiltonnal" - mondta a spanyol Cadena Cope rádiónak.

bottas-2016-martini



Merhi azt is hangsúlyozta, hogy Bottas is jól érezheti magát új csapatánál, hiszen csak régi-új állomáshely számára a Mercedes. "Habár nem így tűnik, de ez az ő otthona is. Volt már a Mercedes pilótája, amikor a Formula-3-ban versenyzett és 2007 óta Toto Wolff volt a menedzsere. Bár talán éppen ezért nem volt sosem 100%-ig benne a Mercedes programjában, mint például Pascal Wehrlein. Én személy szerint azt gondoltam, hogy Wehrleint ültetik be az autóba, de úgy tűnik, hogy ez inkább Toto Wolff programja és nem a Mercedesé" - mondta Merhi.

A spanyol versenyző szerint egyébként Bottas megítélésén sokat rontott az, hogy a Williams csak romlott az előző két szezon során - 2014-ben a finn is kiemelkedően teljesített, de 2015-ben és főleg tavaly már nem volt erre lehetősége az autó gyengélkedése miatt. Na de majd most - persze nem mindenki gondolja ezt így...

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: