DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel: Hamilton nem játszott túl tisztán

Sebastian Vettel nyilatkozott a 2016-os szezonzáró után. Szerinte a bajnoki címvédő direkt tartotta fel Rosberget, hogy a többen is megelőzzék, és elbukja a világbajnokságot.

Nico Rosberg második helyezése elég volt neki a világbajnoki elsőséghez. Csapattársa, Lewis Hamilton nyerte az idei év utolsó futamát. A harmadik helyen Vettelt intették le, aki hosszabban mesélt róla, mit élt át a verseny alatt.

A Ferrari pilótája Hamiltonról kezdett először beszélni: „Nehéz helyzet alakult ki a végén, mivel Lewis bevetett néhány piszkos trükköt. Danielt még tisztán el tudtam kapni az egyenesben, de amikor Max mögé érkeztem, elkezdtem csúszkálni, és az autó egyre rosszabbá vált.”

Vettelnek nehéz dolga volt a Mercedesek ellen, és végül nem is tudta őket megelőzni: „Nico mögött gyorsabb lehettem, mivel Lewis lelassította őt, de az egyenesben így is nagyon-nagyon gyorsak voltak. A Red Bull-lal egyszerűbb dolgom volt, mivel Max nem használta a DRS-t, ott ahol Nico igen.”

 vettel-abu-dhabi-futam-2016



A Rosberggel való csatározást is felidézte a német: „A második egyenesben kinéztem, de Nico jól védekezett. Inkább nem próbáltam meg semmi hülyeséget, mert Lewis előttünk ment, és megvolt a kockázata, hogy kiütöm őt a próbálkozásommal. Közben láttam, hogy Max is egyre jobban közelít.”

A négyszeres világbajnok a győzelemre is gondolt: „Az utolsó körökben azon is járt az eszem, hogy megnyerhetem a versenyt. Mindenesetre elégedett vagyok a dobogóval. Mindent megpróbáltam, de amikor az ember két autót követ, elkezd csúszkálni, és a gumik is túlhevültek. Nico jól védekezett, a 11-es kanyarban, ahol jobb esélyem lehetett volna.”

Vettel szerint Rosberg megérdemli azt, hogy ma felért a csúcsra: „Véleményem szerint senki nem nyer bajnoki címet szerencsével, Nico lett a világbajnok, amit meg is érdemel. Néha vannak peches, és szerencsés szituációk az autóval, jobb vagy rosszabb évek, de ez ma Nico napja.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: