DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 23. vasárnap
F1

Rosberg örült, amikor eltűnt előle Verstappen

Az F1-es világbajnoki cím kapujában álló német pilóta tudja, hogy ha a holland nem cserél kereket, nagyon nehéz lett volna megelőznie - azt viszont tudta, hogy a Red Bull rosszul döntött.

Többek között Max Verstappen parádés felzárkózásától volt hangos a hétvégi Brazil Nagydíj, de a Red Bull rossz stratégiai döntése miatt a holland végül csak a harmadik helyre tudott felkapaszkodni. Ennek a leginkább Nico Rosberg örülhetett, hiszen Verstappen már előtte volt, amikor kiment kereket cserélni, így a német nagyon fontos extra pontokkal gazdagodott a szezonzáró előtt.

rosberg-brazil-mercedes-2016



"Boldog voltam, amikor kiment a bokszba. Megértettem, hogy ők rizikót vállalnak a győzelem érdekében és ezért döntöttek így, de úgy gondoltam, hogy nem volt jó húzás" - mondta erről Rosberg. "Meg is lepett a dolog, mert előtte kaptam az üzenetet, hogy nagyon hamar érkezik még több eső, szóval úgy voltam vele, hogy ha be is jön nekik pár körig, a több eső nekem kedvezhet."

"Pengeélen táncoltam, de közben mégis kényelmes helyzetben voltam. Biztos voltam benne, hogy az átmeneti gumik nem jók, mert ha én is szenvedek a vízzel az extra esőre való abroncsokon, akkor az átmeneti nem lehet megfelelő" - magyarázta a világbajnok cím kapujában álló német mercedeses.

"A futam elején mindent megpróbáltam, hogy nyerni tudjak, azon gondolkodtam, hogy hogyan kerülhetnék előrébb. Persze reálisan nézve, ha Verstappen kint marad, nagyon nehéz lett volna őt megelőznöm, mert megvolt az a tempója, ami nekünk" - tette hozzá Rosberg.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: