DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Brazíliában eldőlhet a Renault-ülés sorsa

Fred Vasseur szerint minden kiszemeltjük vagy újonc, vagy nagyon fiatal még, egyelőre információkat gyűjtenek, de még az utolsó futam előtt eldől, hogy ki lesz Hülkenberg csapattársa 2017-ben.

Továbbra is csak egy pilótát jelentett be a Renault 2017-re, Nico Hülkenberg már biztosan a francia gyártónál fog versenyezni a következő szezonban - a másik ülés azonban még mindig szabad. Jolyon Palmer és Kevin Magnussen szerint sem feltétlenül jó az, hogy ilyen sokáig húzza a döntést a Renault, de Fred Vasseur továbbra is kitart amellett, hogy az idény utolsó futama előtt pont kerül az ügy végére. Egyelőre a két jelenlegi versenyző mellett Esteban Oconról és Esteban Gutierrezről beszélnek leginkább, de szóbakerült már Felipe Nasr is.

palmer-renault-suzuka-2016



"Elhalasztottuk a döntést, főleg azért, mert mindenki, aki szóba jöhet, vagy újonc, vagy nagyon fiatal" - árulta el Vasseur az Autosportnak. "Egyre több információt és adatot gyűjtök versenyről versenyre. Ez a munkám, mindent meg kell fontolnom és bár megértem, hogy néhányan már pontosan szeretnék tudni, hogy mi történik, most ez van."

"Minden pilóta remek teljesítményt nyújt, a mi két versenyzőnk és a többiek is, úgyhogy nagyon nehéz a döntés. Mexikó után még több információval rendelkezem és bár nem akarom azt mondani, hogy ez kényelmetlen számomra, de... ilyen az élet, ezzel kell együtt élnem és nekik is ezt kell tenniük..." - mondta a szakember. 

Azt azonban ismét kijelentette, hogy nem fizetős pilótát akarnak, nem az anyagi háttér lesz a döntő. "Nagyrészt a teljesítmény számít, biztosnak kell lennünk abban, hogy a kiválasztott beleillik az elképzeléseinkbe, számít az elhivatottság és a csapattal való kapcsolat. Ezeket mind figyelembe kell venni, de nem számít az anyagi háttér."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: