DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rejtett üzenettel jelentette be Hülkenberg társát a Renault?

Egyelőre ismeretlen, hogy ki vezet jövőre a német mellett az enstone-i F1-es alakulatnál, a Renault azonban olyan szériaautót mutatott be, amely feltételezés szerint rejtett üzenetet hordoz magában.

Továbbra is folyik a találgatás a Renault másik 2017-es pilótáját illetően, a jelenlegi pilótáktól Esteban Oconon keresztül Valtteri Bottasig számtalan, jövő évi szerződéssel nem rendelkező pilótát hoztak már szóba az enstone-iakkal. Kevin Magnussen neve legutóbb a Haasnál merült fel, a Renault azonban a hazájában, Dániában a héten dobta piacra a „Clio GT Line Kevin Magnussen Edition” nevet kapó modelljét, amely arra utalhat, hogy az egyetlen F1-es dobogót gyűjtő pilóta jövőre is a sárgák kötelékében marad majd.



A dán BT lap szerint a limitált kiadású autó egyértelműen Magnussen jövőjére utal, ezért meg is kérdezték a Renault helyi márkakereskedését, hogy helyesek-e a feltételezéseik. „Olyan keveset tudunk Kevin Magnussen jövőjéről, mint bárki más” - nyilatkozta a BT-nek Søren Hyltoft Thomsen, a Renault dániai kirendeltségének munkatársa. „A pilótával tavasszal kötöttük meg az egyezséget az autót illetően, és nem fordítottunk különös figyelmet arra, hogy ő most a Renault-nál versenyez. Legyen bármi a vége, s Kevin akár távozhat is a Renault-tól, mi nagyon örültünk neki, hogy itt járt nálunk. Nincsen semmilyen rejtett üzenet az egészben.”

Thomsen szerint egyelőre nem tudni, hogy Kevin Magnussen neve több autóvásárlót fog-e a Renault-hoz vonzani, avagy sem. „Nehéz megmondani, hogy milyen szerepe lesz ennek az eladási számokban. Viszont Magnussen miatt egyre nagyobb az érdeklődés Dániában a motorsport iránt, a Renault és a motorsport között pedig olyan szoros a kapocs, mint korábban még soha sem” - tette hozzá a dán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: