DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

McLaren: Nehéz túllépni a suzukai eredményen

Eric Boullier egyáltalán nem lehet elégedett a McLaren teljesítményével, ugyanis a csapat igen szerényen teljesített Japánban. A pilóták a pontszerző helyek közelébe se kerültek a futamon.

Nem csoda, hogy Fernando Alonso és Jenson Button is rendkívül csalódottan nyilatkozott az istálló félig-meddig hazai hétvégéje után. A versenyzők próbálják minél előbb elfelejteni a japán hétvégét, és a Eric Boullier is csalódottan értékelte a látottakat.

A McLaren csapatfőnökének a borzalmas eredményt kell emésztgetnie a következő futamig: „Nincs értelme tagadni, hogy csalódottak vagyunk, mert teljes mértékben így van. A múlt hétvégén még mindkét autónk pontot szerzett Malajziában, a Japánból hozott 16. és 18. pozíciót viszont őszintén szólva nehéz elfogadni.”

 mclaren-boksz-japan-nagydij-2016



Szokásához híven a francia szakember már előre tekint a soron következő hétvégére: „Bár az összetartás még jobban megerősíti majd mindazokat, akik a McLarennél és a Hondánál dolgoznak, összekovácsolja őket a rosszban, és ezt a felejthető hétvégét gyorsan magunk mögött tudjuk majd hagyni. Innentől már a következő hétvégére koncentrálunk: az Austinban tartandó Amerikai Nagydíjra.”

Boullier nem felejtette el megköszönni a drukkereknek a rendkívüli szurkolást: „De mielőtt ezt megtesszük, szeretnék a suzukai szurkolók előtt tisztelegni, akik a legodaadóbbak és a leglelkesebbek a világon. Mint mindig, a legtöbbjük a hazai csapatuknak, a McLaren-Hondának drukkolt – nagyon is szerettünk volna ennél többet adni nekik. A következő évben így is lesz!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: