DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök
F1

Button: Borzalmas eredmény, de jó előzések

A McLaren-Honda brit F1-es pilótája beszélt a gyenge rajtjáról és arról is, hogy a végeredmény finoman szólva sem sikerült jóra - a következő futamtól többet vár.

Finoman szólva sem sikerült jól a Japán Nagydíj a McLaren-Honda számára - nagyon messze voltak attól a tempótól, amit szerettek volna elérni és minimális esélyük sem volt a pontszerzésre ezen a hétvégén. Fernando Alonso végül a 16., Jenson Button pedig a 18. helyen látta meg a kockás zászlót.

button-mclaren-honda-szingapúr



"A rajt egészen szörnyű volt" - tekintett vissza a futam kezdetére Jenson Button. "Problémáim adódtak hátul, nagyon kipörögtek a kerekeim és eléggé visszaestem már ekkor. Végül a tizennyolcadik helyen értem célba, ami borzalmas, de így is volt néhány élvezetes előzésem" - értékelt a 2009-es világbajnok.

A McLaren-Honda nagy reményekkel érkezett Japánba, hiszen a motorgyártó hazai versenyén nagyon bíztak abban, hogy meg tudják mutatni - ettől most nagyon messze voltak. "Nagyon nehéz napunk volt és sajnálom, hogy ez a mumus pályánk, hiszen ez egyben a második otthonunk is. Nem voltunk most gyorsak, de majd a következő futamon lehetünk" - mondta erről a brit pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: